Jornadas de Automática (39ª. 2018. Badajoz): Envíos recentes
Mostrando ítems 16-20 de 147
-
Real time optimization of the sterilization process in a canning industry
(Área de Ingeniería de Sistemas y Automática, Universidad de Extremadura, 2018)[Abstract] Sterilization process is aimed to inactivate potentially harmful microorganisms. To that purpose the packaged food is subject to a time/temperature profile. In the canning industry such profiles are chosen based ... -
Computer-aided design of active packaging/food system for extended shelf life
(Área de Ingeniería de Sistemas y Automática, Universidad de Extremadura, 2018)[Abstract] Common dynamic models of active packaging are focused on the mass transfer of the antimicrobial agents. Nevertheless, the interaction of the antimicrobial agent with the food microorganisms is usually neglected, ... -
Supervisión remota en el entrenamiento de un clasificador de sentimientos en comentarios turísticos
(Área de Ingeniería de Sistemas y Automática, Universidad de Extremadura, 2018)[Resumen] Este artículo describe el uso de algoritmos para automatizar la detección de sentimientos en los comentarios dejado por los turistas en plataformas eWOM (Electronic Word of Mouth (Boca a boca electrónico). Para ... -
Modeling of the human vestibular system and integration in a simulator for the study of orientation and balance control
(Área de Ingeniería de Sistemas y Automática, Universidad de Extremadura, 2018)[Abstract] Biologically, the vestibular feedback is critical to the ability of human body to balance in different conditions. This paper presents a human-inspired orientation and balance control of a three degree- of-freedom ... -
El uso de microvídeos como refuerzo del aprendizaje presencial en la enseñanza de las bases del control automático
(Área de Ingeniería de Sistemas y Automática, Universidad de Extremadura, 2018)[Resumen] Este artículo describe una experiencia de innovación educativa realizada durante el curso 2017/2018 en el Dpto. de Ingeniería de Sistemas y Automática de la Universidad de Málaga. Esta experiencia ha consistido ...