Innovación en turismo: polo gastronómico Tomás Jofré -Buenos Aires, Argentina-

Ver/ abrir
Use este enlace para citar
http://hdl.handle.net/2183/7676Coleccións
Metadatos
Mostrar o rexistro completo do ítemTítulo
Innovación en turismo: polo gastronómico Tomás Jofré -Buenos Aires, Argentina-Autor(es)
Data
2008Cita bibliográfica
ROTUR Revista de ocio y turismo, 2008, 1: 103-115. ISSN: 1888-6884
Resumo
[Resumo] A importancia e o recoñecemento que o turismo está a adquirir no mundo, e particularmente
na Arxentina, motiva que novos lugares o incorporen como estratexia para o seu desenvolve-
mento, cando as particularidades do sector obrigan a pensar de xeito creativo e innovar para
estar vixentes nesta actividade. O presente artigo pretende amosar como o sector turístico
arxentino está a se reinventar mediante o estudo do acontecido nunha vila, Tomás Jofré, que
foi pioneira na innovación e que se transformou nun afamado polo gastronómico tras intro-
ducir a actividade turística como principal fonte do seu desenvolvemento. [Resumen] La importancia y el reconocimiento que el turismo está adquiriendo en el mundo y, particular-
mente en la Argentina, motiva a nuevos lugares a incorporar esta actividad como estrategia
para su desarrollo. Las particularidades del sector obligan a pensar creativamente e innovar
para estar vigentes en esta actividad. El presente artículo pretende mostrar cómo el sector turís-
tico argentino se está reinventando mediante el estudio de lo acontecido en un pueblo, Tomás
Jofré, que ha sido pionero en la innovación y, transformándose en un afamado polo gastronó-
mico, introdujo la actividad turística como principal fuente de desarrollo de la localidad. [Abstract] The importance and recognition that tourism is acquiring in the world and, particularly, in
Argentina, encourages new places to incorporate this activity as a strategy for development.
The industry’s characteristics make it necessary to think creatively and to innovate in order to
be up-to-date in this activity. This article intends to show how the Argentinean tourism
industry is reinventing itself, by studying the events in a village, Tomás Jofré, that has pionee-
red innovation and, by becoming a famous gastronomic pole, has introduced tourism activity
as the main source of development for the town.
Palabras chave
Innovación
Turismo
Desarrollo
Argentina
Polo gastronómico
Innovation
Tourism
Development
Gastronomic pole
Turismo
Desarrollo
Argentina
Polo gastronómico
Innovation
Tourism
Development
Gastronomic pole
ISSN
1888-6884