A dinámica do cambio dende a perspectiva da demanda: o consumo de carne en Galicia, 1891-1935
Not available until 9999-99-99
Use this link to cite
http://hdl.handle.net/2183/36223Collections
Metadata
Show full item recordTitle
A dinámica do cambio dende a perspectiva da demanda: o consumo de carne en Galicia, 1891-1935Author(s)
Date
1998Citation
Martínez-López, A. (1998). A dinámica do cambio dende a perspectiva da demanda: o consumo de carne en Galicia, 1891-1935. En Jesús de Juana López, Xavier Castro Pérez (Eds.), X Xornadas de Historia de Galicia. Grandes transformacións na historia contemporánea de Galicia (pp. 57-104). Deputación Provincial de Ourense.
Abstract
[Resumo] Os principais estudos que fan referencia o sector cárnico en Galicia (Carmona, 1982; Barreiro, 1990) téñense centrado sobre a oferta, básicamente a comercialización do gando vacuno. Porén, descoñecemos totalmente o sucedido na banda da demanda, é dicir no consumo de carne. Este será, pois, o obxecto do noso presente traballo. Ao longo do mesmo iremos analizando a evolución de dito consumo dende finais do pasado século até a guerra civil, desglosado por especies e por ámbitos territoriais, tratando de delimitar as pautas de comportamento dos consumidores e os motivos que as inspiran.
Rights
Reservados tódolos dereitos
ISSN
84-87575-69-Z