A dinámica do cambio dende a perspectiva da demanda: o consumo de carne en Galicia, 1891-1935

Non accesible ata 9999-99-99
Use este enlace para citar
http://hdl.handle.net/2183/36223Coleccións
- Investigación (FEE) [923]
Metadatos
Mostrar o rexistro completo do ítemTítulo
A dinámica do cambio dende a perspectiva da demanda: o consumo de carne en Galicia, 1891-1935Autor(es)
Data
1998Cita bibliográfica
Martínez-López, A. (1998). A dinámica do cambio dende a perspectiva da demanda: o consumo de carne en Galicia, 1891-1935. En Jesús de Juana López, Xavier Castro Pérez (Eds.), X Xornadas de Historia de Galicia. Grandes transformacións na historia contemporánea de Galicia (pp. 57-104). Deputación Provincial de Ourense.
Resumo
[Resumo] Os principais estudos que fan referencia o sector cárnico en Galicia (Carmona, 1982; Barreiro, 1990) téñense centrado sobre a oferta, básicamente a comercialización do gando vacuno. Porén, descoñecemos totalmente o sucedido na banda da demanda, é dicir no consumo de carne. Este será, pois, o obxecto do noso presente traballo. Ao longo do mesmo iremos analizando a evolución de dito consumo dende finais do pasado século até a guerra civil, desglosado por especies e por ámbitos territoriais, tratando de delimitar as pautas de comportamento dos consumidores e os motivos que as inspiran.
Dereitos
Reservados tódolos dereitos
ISSN
84-87575-69-Z