Skip navigation
  •  Inicio
  • UDC 
    • Cómo depositar
    • Políticas do RUC
    • FAQ
    • Dereitos de Autor
    • Máis información en INFOguías UDC
  • Percorrer 
    • Comunidades
    • Buscar por:
    • Data de publicación
    • Autor
    • Título
    • Materia
  • Axuda
    • español
    • Gallegan
    • English
  • Acceder
  •  Galego 
    • Español
    • Galego
    • English
  
Ver ítem 
  •   RUC
  • Facultade de Ciencias
  • Traballos académicos (FCIE)
  • Ver ítem
  •   RUC
  • Facultade de Ciencias
  • Traballos académicos (FCIE)
  • Ver ítem
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Estudio del potencial de los residuos de cáscara de nuez para su aprovechamiento en el cultivo de pimiento

Thumbnail
Ver/abrir
JorgeMatos_Lucia_TFG_2023.pdf (778.6Kb)
Use este enlace para citar
http://hdl.handle.net/2183/33456
Coleccións
  • Traballos académicos (FCIE) [1007]
Metadatos
Mostrar o rexistro completo do ítem
Título
Estudio del potencial de los residuos de cáscara de nuez para su aprovechamiento en el cultivo de pimiento
Título(s) alternativo(s)
Estudo do potencial dos residuos da casca de noz para o seu aproveitamento no cultivo de pemento
Study of walnut shell residue as a potential agricultural input in pepper crops
Autor(es)
Jorge Matos, Lucía
Director(es)
Díaz, José
Carrillo Barral, Néstor
Data
2023
Centro/Dpto/Entidade
Universidade da Coruña. Facultade de Ciencias
Descrición
Traballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2022/2023
Resumo
[Resumen] La cáscara de nuez es uno de los principales residuos del comercio mundial de productos alimentarios. Se producen millones de toneladas al año, por lo que en este trabajo se ha explorado su uso como sustrato, para ver si mejora la germinación y el establecimiento de plántulas de pimiento de Padrón. También se ha utilizado como material de partida para la obtención de un extracto que pudiese inducir las defensas propias de las plantas y mejorar su respuesta frente a diversos patógenos. En este estudio se utilizó Botrytis cinerea como patógeno. Los resultados muestran un aumento de la velocidad de germinación en los sustratos dónde se encuentran las cáscaras de nuez y un mayor crecimiento en longitud del hipocótilo de las plántulas. Por otra parte, el extracto de nuez no redujo los síntomas causados por B. cinerea ni a nivel local ni a nivel sistémico.
 
[Resumo] A casca de noz é un dos principais residuos do comercio mundial de produtos alimentarios. Prodúcense millóns de toneladas ao ano, polo que neste traballo explorouse o seu uso como substrato, para ver se mellora a xerminación e o establecemento de plántulas de pemento de Padrón. Tamén se utilizou como material de partida para obter un extracto que puidese inducir as defensas propias das plantas e mellorar a súa resposta fronte a diversos patóxenos. Neste estudo utilizouse Botrytis cinerea como patóxeno. Os resultados mostran un aumento da velocidade de xerminación nos substratos onde se encontran as cascas de noz e un maior crecemento en lonxitude do hipocótilo das plántulas. Por outra banda, o extracto de noz non reduciu os síntomas causados por B. cinerea nin a nivel local nin a nivel sistémico.
 
[Abstract] Walnut shells are one of the main waste products in the global food trade. Millions of tonnes are produced each year, so this work has explored its use as a substrate to check if it improves the germination and establishment of Padrón pepper seedlings. It was also used as a starting material for obtaining an extract that could induce plant defence and improve its response to various pathogens. In this study, Botrytis cinerea was used as a pathogen. The results show an increase in germination rate in substrates containing walnut shells and an increase in the length of the hypocotyl of the seedlings. On the other hand, the walnut extract did not reduce the symptoms caused by B. cinerea either locally or systemically.
 
Palabras chave
Cáscara de nuez
Germinación
Botrytis cinérea
Pimiento de Padrón (Capsicum annuum var. annuum L.)
Defensa en plantas
 
Dereitos
Os titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenido

Listar

Todo RUCComunidades e colecciónsPor data de publicaciónAutoresTítulosMateriasGrupo de InvestigaciónTitulaciónEsta colecciónPor data de publicaciónAutoresTítulosMateriasGrupo de InvestigaciónTitulación

A miña conta

AccederRexistro

Estatísticas

Ver Estatísticas de uso
Sherpa
OpenArchives
OAIster
Scholar Google
UNIVERSIDADE DA CORUÑA. Servizo de Biblioteca.    DSpace Software Copyright © 2002-2013 Duraspace - Suxestións