Mostrar o rexistro simple do ítem

dc.contributor.advisorBernal Pita da Veiga, María de los Ángeles
dc.contributor.authorLópez do Campo, Javier
dc.contributor.otherUniversidade da Coruña. Facultade de Cienciases_ES
dc.date.accessioned2017-10-20T16:37:35Z
dc.date.available2017-10-20T16:37:35Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2183/19610
dc.descriptionTraballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2016/2017es_ES
dc.description.abstract[Resumen] En el presente trabajo se realiza un estudio de la actividad antioxidante en frutos de fresa de la especie Fragaria × ananassa Duch. en diferentes estados de conservación, con la intención de comparar el cultivo tradicional y el ecológico. Para ello, se tomaron fresas de ambos cultivos y se analizaron las características físico-químicas, el contenido fenólico mediante el método Folin-Ciocalteu y la actividad antioxidante mediante los ensayos de DPPH y ABTS. Los resultados no arrojaron diferencias entre ambos tipos de cultivos, pero muestran que en el proceso de deshidratación del fruto se produce la degradación de compuestos fenólicos y, por lo tanto, el descenso de la actividad antioxidante.es_ES
dc.description.abstract[Abstract] The present paper deals with the study of the antioxidant activity in strawberry fruits (Fragaria × ananassa Duch.) in different conservation conditions with the purpose of comparing traditional and organic cultivation. Various analysis were performed in strawberries from both cultivars so as to determine their physical-chemical characteristics, phenolic content through the Folin-Ciocalteu method and antioxidant activity assessed by the DPPH and ABTS assays. Obtained results do not show differences between the two types of cultivars. Nevertheless, they reveal a degradation of phenolic compounds, which takes place during the dehydration process of the fruit, along with the subsequent decrease of the antioxidant activity.es_ES
dc.description.abstract[Resumo] No presente traballo realízase un estudo da actividade antioxidante en froitos de amorodo da especie Fragaria × ananassa Duch. en diferentes estados de conservación, coa intención de comparar o cultivo tradicional e o ecológico. Para iso tomáronse amorodos de ambos cultivos e analizáronse as características físico-químicas, o contido fenólico mediante o método Folin-Ciocalteu e a actividade antioxidante mediante os ensaios de DPPH e ABTS. Os resultados non arroxaron diferenzas entre ambos tipos de cultivos pero mostran que no proceso de deshidratación do froito prodúcese a degradación de compostos fenólicos e por tanto o descenso da actividade antioxidante.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.rightsOs titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenidoes_ES
dc.subjectFragaria × ananassaes_ES
dc.subjectFresaes_ES
dc.subjectCultivo tradicionales_ES
dc.subjectCultivo ecológicoes_ES
dc.subjectCompuestos fenólicoses_ES
dc.subjectActividad antioxidantees_ES
dc.subjectDPPHes_ES
dc.subjectABTSes_ES
dc.subjectStrawberryes_ES
dc.subjectTraditional cultivationes_ES
dc.subjectOrganic cultivationes_ES
dc.subjectPhenolic compoundses_ES
dc.subjectAntioxidant activityes_ES
dc.titleEstudio comparativo de la actividad antioxidante en fresas de cultivos de origen tradicional versus ecológicoes_ES
dc.title.alternativeComparative study of antioxidant activity in strawberries from traditional versus ecological cropses_ES
dc.title.alternativeEstudo comparativo da actividade antioxidante en fresas de cultivos de orixe tradicional versus ecolóxicoes_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises_ES
dc.rights.accessinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES


Ficheiros no ítem

Thumbnail

Este ítem aparece na(s) seguinte(s) colección(s)

Mostrar o rexistro simple do ítem