Skip navigation
  •  Home
  • UDC 
    • Getting started
    • RUC Policies
    • FAQ
    • FAQ on Copyright
    • More information at INFOguias UDC
  • Browse 
    • Communities
    • Browse by:
    • Issue Date
    • Author
    • Title
    • Subject
  • Help
    • español
    • Gallegan
    • English
  • Login
  •  English 
    • Español
    • Galego
    • English
  
View Item 
  •   DSpace Home
  • Facultade de Ciencias
  • Traballos académicos (FCIE)
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Facultade de Ciencias
  • Traballos académicos (FCIE)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Estudio comparativo de la actividad antioxidante en fresas de cultivos de origen tradicional versus ecológico

Thumbnail
View/Open
LópezdoCampo_Javier_TFG_2017.pdf (535.1Kb)
Use this link to cite
http://hdl.handle.net/2183/19610
Collections
  • Traballos académicos (FCIE) [1007]
Metadata
Show full item record
Title
Estudio comparativo de la actividad antioxidante en fresas de cultivos de origen tradicional versus ecológico
Alternative Title(s)
Comparative study of antioxidant activity in strawberries from traditional versus ecological crops
Estudo comparativo da actividade antioxidante en fresas de cultivos de orixe tradicional versus ecolóxico
Author(s)
López do Campo, Javier
Directors
Bernal Pita da Veiga, María de los Ángeles
Date
2017
Center/Dept./Entity
Universidade da Coruña. Facultade de Ciencias
Abstract
[Resumen] En el presente trabajo se realiza un estudio de la actividad antioxidante en frutos de fresa de la especie Fragaria × ananassa Duch. en diferentes estados de conservación, con la intención de comparar el cultivo tradicional y el ecológico. Para ello, se tomaron fresas de ambos cultivos y se analizaron las características físico-químicas, el contenido fenólico mediante el método Folin-Ciocalteu y la actividad antioxidante mediante los ensayos de DPPH y ABTS. Los resultados no arrojaron diferencias entre ambos tipos de cultivos, pero muestran que en el proceso de deshidratación del fruto se produce la degradación de compuestos fenólicos y, por lo tanto, el descenso de la actividad antioxidante.
 
[Abstract] The present paper deals with the study of the antioxidant activity in strawberry fruits (Fragaria × ananassa Duch.) in different conservation conditions with the purpose of comparing traditional and organic cultivation. Various analysis were performed in strawberries from both cultivars so as to determine their physical-chemical characteristics, phenolic content through the Folin-Ciocalteu method and antioxidant activity assessed by the DPPH and ABTS assays. Obtained results do not show differences between the two types of cultivars. Nevertheless, they reveal a degradation of phenolic compounds, which takes place during the dehydration process of the fruit, along with the subsequent decrease of the antioxidant activity.
 
[Resumo] No presente traballo realízase un estudo da actividade antioxidante en froitos de amorodo da especie Fragaria × ananassa Duch. en diferentes estados de conservación, coa intención de comparar o cultivo tradicional e o ecológico. Para iso tomáronse amorodos de ambos cultivos e analizáronse as características físico-químicas, o contido fenólico mediante o método Folin-Ciocalteu e a actividade antioxidante mediante os ensaios de DPPH e ABTS. Os resultados non arroxaron diferenzas entre ambos tipos de cultivos pero mostran que no proceso de deshidratación do froito prodúcese a degradación de compostos fenólicos e por tanto o descenso da actividade antioxidante.
 
Keywords
Fragaria × ananassa
Fresa
Cultivo tradicional
Cultivo ecológico
Compuestos fenólicos
Actividad antioxidante
DPPH
ABTS
Strawberry
Traditional cultivation
Organic cultivation
Phenolic compounds
Antioxidant activity
 
Description
Traballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2016/2017
Rights
Os titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenido

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsResearch GroupAcademic DegreeThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsResearch GroupAcademic Degree

My Account

LoginRegister

Statistics

View Usage Statistics
Sherpa
OpenArchives
OAIster
Scholar Google
UNIVERSIDADE DA CORUÑA. Servizo de Biblioteca.    DSpace Software Copyright © 2002-2013 Duraspace - Send Feedback