Efecto de las heridas sobre la resistencia de frutos de pimiento a “Botrytis cinérea”

Ver/ abrir
Use este enlace para citar
http://hdl.handle.net/2183/15276Coleccións
- Traballos académicos (FCIE) [1007]
Metadatos
Mostrar o rexistro completo do ítemTítulo
Efecto de las heridas sobre la resistencia de frutos de pimiento a “Botrytis cinérea”Título(s) alternativo(s)
Efecto das feridas sobre a resistencia de froitos de pemento a “Botrytis cinérea”Effect of wounding on pepper fruit resistance to “Botrytis cinérea”
Autor(es)
Director(es)
Díaz Varela, JoséVeloso Freire, Javier
Data
2015Centro/Dpto/Entidade
Universidade da Coruña. Facultade de CienciasDescrición
Traballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2014/2015Resumo
[Resumen] Los frutos son productos perecederos que se encuentran expuestos de forma continua a factores que disminuyen
su valor, tanto económico como nutricional, por lo que numerosos estudios se centran en cómo frenar o evitar su
deterioro. En este estudio se intentó inducir resistencia frente a Botrytis cinerea en frutos de pimiento verde,
Capsicum annuum, mediante la aplicación de heridas y heridas combinadas con etileno sobre la superficie del fruto.
Se demostró que tanto las heridas, como la combinación de heridas y etileno no inducen resistencia a Botrytis
cinerea en el fruto. Por el contrario las heridas aumentan la susceptibilidad del fruto, ya que al romper la cutícula
eliminan la principal barrera defensiva del fruto frente a las infecciones por parte de organismos patógenos. Los
análisis bioquímicos realizados sobre pimientos control y heridos mostraron que el contenido de compuestos
fenólicos solubles totales permanecía inalterado mientras que el contenido de sólidos solubles totales registraba un
aumento significativo en respuesta a las heridas. Además se realizó un muestreo en seis establecimientos
comerciales con el fin de determinar si existen heridas u otros daños en los frutos a la venta, demostrándose que si
existen diferencias en cuanto a la calidad de los frutos en función del establecimiento elegido. [Resumo] Os froitos son produtos perecedoiros que se atopan expostos de forma continua a factores que diminúen o seu
valor, tanto económico como nutricional, polo que numerosos estudios céntranse en como frear ou evitar o seu
deterioro. Neste estudio intentouse inducir resistencia frente a Botrytis cinerea en froitos de pemento verde,
Capsicum annuum, mediante a aplicación de feridas e feridas combinadas con etileno sobre a superficie do froito.
Demostrouse que tanto as feridas, coma a combinación de feridas e etileno non inducen resistencia a Botrytis
cinerea nos froitos. Polo contrario, as feridas aumentan a susceptibilidade do froito, xa que ó romper a cutícula
eliminan a principal barreira defensiva do froito frente ás infeccións por parte dos organismos patóxenos. As análises
bioquímicas realizadas sobre pementos control e feridos amosaron que o contido de compostos fenólicos solubles
totais non cambiou, mais o contido en sólidos solubles totais rexistrou un aumento significativo en resposta as
feridas. Ademais realizouse unha mostraxe en seis establecementos comerciais coa fin de determinar se existen
feridas ou outros danos nos froitos á venda, demostrándose que si existen diferencias en canto á calidade dos froitos
en función do establecemento escollido. [Abstract] Fruits are perishable products that are constantly exposed to factors that decrease not only their economical value
but their nutritional value too. That is why a high number of researches are based on the way we could stop or avoid
their deterioration. In this research, we have tried to induce resistance to Botrytis cinerea in green pepper fruits,
Capsicum anuum, by making wounds over the surface of the fruit and treating them with ethylene plus wounds. It
has been determined that both, wounds and ethylene plus wounds do not induce resistance to Botrytis cinerea in the
fruits. Indeed, wounds caused an increase in susceptibility, because they break the cuticle, the main fruit’s defensive
barrier against infections caused by pathogen organisms. Biochemical analysis we have carried out in control and
wounded peppers revealed that the content of total soluble phenolic compounds remain unchanged, while the content
of total soluble solids increased as a response to wounding. In addition, a comparative study was carried out,
surveying six different supermarkets in order to determine if commercial fruits were wounded or damaged in other
ways. We found differences in fruit quality among different supermarkets.
Palabras chave
Pimientos
Enfermedades y plagas
Enfermedades y plagas
Dereitos
Os titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenido