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dc.contributor.advisorDíaz Varela, José
dc.contributor.advisorVeloso Freire, Javier
dc.contributor.authorGago Mesejo, Diego
dc.contributor.otherUniversidade da Coruña. Facultade de Cienciases_ES
dc.date.accessioned2015-10-01T09:08:49Z
dc.date.available2015-10-01T09:08:49Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2183/15276
dc.description.abstract[Resumen] Los frutos son productos perecederos que se encuentran expuestos de forma continua a factores que disminuyen su valor, tanto económico como nutricional, por lo que numerosos estudios se centran en cómo frenar o evitar su deterioro. En este estudio se intentó inducir resistencia frente a Botrytis cinerea en frutos de pimiento verde, Capsicum annuum, mediante la aplicación de heridas y heridas combinadas con etileno sobre la superficie del fruto. Se demostró que tanto las heridas, como la combinación de heridas y etileno no inducen resistencia a Botrytis cinerea en el fruto. Por el contrario las heridas aumentan la susceptibilidad del fruto, ya que al romper la cutícula eliminan la principal barrera defensiva del fruto frente a las infecciones por parte de organismos patógenos. Los análisis bioquímicos realizados sobre pimientos control y heridos mostraron que el contenido de compuestos fenólicos solubles totales permanecía inalterado mientras que el contenido de sólidos solubles totales registraba un aumento significativo en respuesta a las heridas. Además se realizó un muestreo en seis establecimientos comerciales con el fin de determinar si existen heridas u otros daños en los frutos a la venta, demostrándose que si existen diferencias en cuanto a la calidad de los frutos en función del establecimiento elegido.es_ES
dc.description.abstract[Resumo] Os froitos son produtos perecedoiros que se atopan expostos de forma continua a factores que diminúen o seu valor, tanto económico como nutricional, polo que numerosos estudios céntranse en como frear ou evitar o seu deterioro. Neste estudio intentouse inducir resistencia frente a Botrytis cinerea en froitos de pemento verde, Capsicum annuum, mediante a aplicación de feridas e feridas combinadas con etileno sobre a superficie do froito. Demostrouse que tanto as feridas, coma a combinación de feridas e etileno non inducen resistencia a Botrytis cinerea nos froitos. Polo contrario, as feridas aumentan a susceptibilidade do froito, xa que ó romper a cutícula eliminan a principal barreira defensiva do froito frente ás infeccións por parte dos organismos patóxenos. As análises bioquímicas realizadas sobre pementos control e feridos amosaron que o contido de compostos fenólicos solubles totais non cambiou, mais o contido en sólidos solubles totais rexistrou un aumento significativo en resposta as feridas. Ademais realizouse unha mostraxe en seis establecementos comerciais coa fin de determinar se existen feridas ou outros danos nos froitos á venda, demostrándose que si existen diferencias en canto á calidade dos froitos en función do establecemento escollido.es_ES
dc.description.abstract[Abstract] Fruits are perishable products that are constantly exposed to factors that decrease not only their economical value but their nutritional value too. That is why a high number of researches are based on the way we could stop or avoid their deterioration. In this research, we have tried to induce resistance to Botrytis cinerea in green pepper fruits, Capsicum anuum, by making wounds over the surface of the fruit and treating them with ethylene plus wounds. It has been determined that both, wounds and ethylene plus wounds do not induce resistance to Botrytis cinerea in the fruits. Indeed, wounds caused an increase in susceptibility, because they break the cuticle, the main fruit’s defensive barrier against infections caused by pathogen organisms. Biochemical analysis we have carried out in control and wounded peppers revealed that the content of total soluble phenolic compounds remain unchanged, while the content of total soluble solids increased as a response to wounding. In addition, a comparative study was carried out, surveying six different supermarkets in order to determine if commercial fruits were wounded or damaged in other ways. We found differences in fruit quality among different supermarkets.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.rightsOs titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenidoes_ES
dc.subjectPimientoses_ES
dc.subjectEnfermedades y plagases_ES
dc.titleEfecto de las heridas sobre la resistencia de frutos de pimiento a “Botrytis cinérea”es_ES
dc.title.alternativeEfecto das feridas sobre a resistencia de froitos de pemento a “Botrytis cinérea”es_ES
dc.title.alternativeEffect of wounding on pepper fruit resistance to “Botrytis cinérea”es_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises_ES
dc.rights.accessinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES
dc.description.traballosTraballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2014/2015


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