Mostrar o rexistro simple do ítem

dc.contributor.advisorFidalgo Paredes, Pablo
dc.contributor.authorRodríguez Lamas, Alba
dc.contributor.otherUniversidade da Coruña. Facultade de Cienciases_ES
dc.date.accessioned2023-07-24T09:38:23Z
dc.date.available2023-07-24T09:38:23Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2183/33385
dc.description.abstract[Resumen] Las enfermedades transmitidas por alimentos (ETA) implican una elevada morbilidad y mortalidad; según indica la Organización Mundial de la Salud (OMS), en el año 2010 se registraron 600 millones de casos. Los métodos químicos y físicos para conseguir alimentos más seguros provocan una pérdida de la calidad y cualidades de estos. Asimismo, la resistencia a los antibióticos sigue aumentando por su uso excesivo, por lo que se necesitan nuevas opciones. En esta revisión bibliográfica, se estudia el uso de los bacteriófagos como alternativa en la industria alimentaria para lograr la inocuidad de los alimentos debido a la gran especificidad que presentan para eliminar únicamente los microorganismos patógenos.es_ES
dc.description.abstract[Resumo] As enfermidades de transmisión alimentaria (ETA) implican unha elevada morbilidade e mortalidade; segundo a Organización Mundial da Saúde (OMS), no ano 2010 rexistráronse 600 millóns de casos. Os métodos químicos e físicos para conseguir alimentos máis seguros provocan unha perda de calidade e cualidades destes. Así mesmo, a resistencia aos antibióticos segue aumentando polo seu uso excesivo, polo que son necesarias novas opcións. Nesta revisión bibliográfica, estúdase o uso dos bacteriófagos como alternativa na industria alimentaria para lograr a inocuidade dos alimentos debido a gran especificidade que presentan para eliminar só microorganismos patóxenos.es_ES
dc.description.abstract[Abstract] Foodborne diseases (ETA) involve high morbidity and mortality, according to the World Health Organization (WHO), in 2010 there were 600 million cases. The chemical and physical methods to get safer food cause a loss of quality and qualities of these. Likewise, resistance to antibiotics continues to increase due to their excessive use, so new options are needed. In this bibliographical review, the use of bacteriophages is studied as an alternative in the food industry to achieve food safety due to the great specificity that they present to eliminate only pathogenic microorganisms.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.rightsOs titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ao resumo do traballo como ao seu contido. Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su reproducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado y/o con fines de estudio e investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenido.
dc.subjectBacteriófagoes_ES
dc.subjectAntibacterianoses_ES
dc.subjectEndolisinases_ES
dc.subjectBiocontroles_ES
dc.subjectIndustria alimentariaes_ES
dc.subjectBacteriophagees_ES
dc.subjectAntibacterialses_ES
dc.subjectEndolysinses_ES
dc.subjectBiocontroles_ES
dc.subjectFoodes_ES
dc.titleRevisión bibliográfica: Aplicaciones de los bacteriófagos como agentes antibacterianos en la industria agroalimentariaes_ES
dc.title.alternativeRevisión bibliográfica: Aplicacións dos bacteriófagos como axentes antibacterianos na industria agroalimentariaes_ES
dc.title.alternativeLiterature review: Applications of bacteriophages as antibacterial agents in the food industryes_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises_ES
dc.rights.accessinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES
dc.description.traballosTraballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2022/2023es_ES


Ficheiros no ítem

Thumbnail

Este ítem aparece na(s) seguinte(s) colección(s)

Mostrar o rexistro simple do ítem