Revisión bibliográfica: Aplicaciones de los bacteriófagos como agentes antibacterianos en la industria agroalimentaria
![Thumbnail](/dspace/bitstream/handle/2183/33385/RodriguezLamas_Alba_TFG_2023.pdf.jpg?sequence=4&isAllowed=y)
Use este enlace para citar
http://hdl.handle.net/2183/33385Coleccións
- Bioloxía, Grao en [439]
Metadatos
Mostrar o rexistro completo do ítemTítulo
Revisión bibliográfica: Aplicaciones de los bacteriófagos como agentes antibacterianos en la industria agroalimentariaTítulo(s) alternativo(s)
Revisión bibliográfica: Aplicacións dos bacteriófagos como axentes antibacterianos na industria agroalimentariaLiterature review: Applications of bacteriophages as antibacterial agents in the food industry
Autor(es)
Director(es)
Fidalgo Paredes, PabloData
2023Centro/Dpto/Entidade
Universidade da Coruña. Facultade de CienciasDescrición
Traballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2022/2023Resumo
[Resumen] Las enfermedades transmitidas por alimentos (ETA) implican una elevada
morbilidad y mortalidad; según indica la Organización Mundial de la Salud
(OMS), en el año 2010 se registraron 600 millones de casos. Los métodos
químicos y físicos para conseguir alimentos más seguros provocan una pérdida
de la calidad y cualidades de estos. Asimismo, la resistencia a los antibióticos
sigue aumentando por su uso excesivo, por lo que se necesitan nuevas
opciones.
En esta revisión bibliográfica, se estudia el uso de los bacteriófagos como
alternativa en la industria alimentaria para lograr la inocuidad de los alimentos
debido a la gran especificidad que presentan para eliminar únicamente los
microorganismos patógenos. [Resumo] As enfermidades de transmisión alimentaria (ETA) implican unha elevada
morbilidade e mortalidade; segundo a Organización Mundial da Saúde (OMS),
no ano 2010 rexistráronse 600 millóns de casos. Os métodos químicos e físicos
para conseguir alimentos máis seguros provocan unha perda de calidade e
cualidades destes. Así mesmo, a resistencia aos antibióticos segue aumentando polo seu uso excesivo, polo que son necesarias novas opcións.
Nesta revisión bibliográfica, estúdase o uso dos bacteriófagos como alternativa
na industria alimentaria para lograr a inocuidade dos alimentos debido a gran
especificidade que presentan para eliminar só microorganismos patóxenos. [Abstract] Foodborne diseases (ETA) involve high morbidity and mortality, according to the World Health Organization (WHO), in 2010 there were 600 million cases. The chemical and physical methods to get safer food cause a loss of quality and qualities of these. Likewise, resistance to antibiotics continues to increase due to their excessive use, so new options are needed.
In this bibliographical review, the use of bacteriophages is studied as an
alternative in the food industry to achieve food safety due to the great specificity
that they present to eliminate only pathogenic microorganisms.
Palabras chave
Bacteriófago
Antibacterianos
Endolisinas
Biocontrol
Industria alimentaria
Bacteriophage
Antibacterials
Endolysins
Biocontrol
Food
Antibacterianos
Endolisinas
Biocontrol
Industria alimentaria
Bacteriophage
Antibacterials
Endolysins
Biocontrol
Food
Dereitos
Os titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ao resumo do traballo como ao seu contido. Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su reproducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado y/o con fines de estudio e investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenido.