Mostrar o rexistro simple do ítem

dc.contributor.advisorTorres, Enrique
dc.contributor.authorVigo Díaz, Noelia
dc.contributor.otherUniversidade da Coruña. Facultade de Cienciases_ES
dc.date.accessioned2022-09-12T15:15:28Z
dc.date.available2022-09-12T15:15:28Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2183/31571
dc.description.abstract[Resumo]: Os antibióticos son un dos maiores logros da medicina moderna. Dende o seu descubrimento contribuíron ao control das enfermidades infecciosas e salvaron incontables vidas. A resistencia antimicrobiana, provocada maioritariamente polo uso imprudente de antibióticos na industria alimentaria e na medicina animal e humana, é xa unha das maiores ameazas sanitarias a nivel mundial. A necesidade de alimentar a unha poboación que non deixa de medrar provoca unha intensificación de todos os sistemas de produción do planeta e un incremento da dependencia de antibióticos para manter a súa produtividade. Actualmente, o 80% dos antibióticos vendidos están destinados a animais, e na maioría de casos son empregados con fins non terapéuticos, creando a presión selectiva perfecta para converter a industria alimentaria nun hotspot de bacterias resistentes. As enfermidades infecciosas causadas por estes microorganismos son cada vez máis difíciles de tratar e xa provocan 700.000 mortes anuais en todo o mundo. Ao ritmo actual, en 2050 as bacterias resistentes cobraranse 10 millóns de vidas ao ano. Nesta revisión bibliográfica estudarase o uso de antibióticos en diferentes sectores da industria alimentaria e a súa relación ca aparición de bacterias resistentes, así como as vías de propagación ata os humanos e as posibles alternativas para frear o avance da resistencia antimicrobiana.es_ES
dc.description.abstract[Resumen]: Los antibióticos son uno de los mayores logros de la medicina moderna. Desde su descubrimiento han contribuido al control de las enfermedades infecciosas y han salvado incontables vidas. La resistencia antimicrobiana, provocada mayoritariamente por el uso imprudente de antibióticos en la industria alimentaria y la medicina animal y humana, es ya una de las mayores amenazas sanitarias a nivel mundial. La necesidad de alimentar a una población que no deja de crecer provoca una intensificación de todos los sistemas de producción del planeta y un incremento de la dependencia de antibióticos para mantener su productividad. Actualmente, el 80% de los antibióticos vendidos está destinado a animales, y en la mayoría de los casos con fines no terapéuticos, creando la presión selectiva perfecta para convertir la industria alimentaria en un hotspot de bacterias resistentes. Las enfermedades infecciosas causadas por estos microorganismos son cada vez más difíciles de tratar y ya provocan 700.000 muertes anuales en todo el mundo. Al ritmo actual, en 2050 las bacterias resistentes se cobrarán 10 millones de vidas al año. En esta revisión bibliográfica se estudiará el uso de antibióticos en distintos sectores de la industria alimentaria, así como las vías de propagación hasta los humanos y las posibles alternativas para frenar el avance de la resistencia antimicrobiana.es_ES
dc.description.abstract[Abstract]: Antibiotics are one of the greatest achievements of modern medicine. Since their discovery, they have contributed to the control of infectious diseases and saved countless lives. Antimicrobial resistance, mostly caused by the imprudent use of antibiotics in the food industry and in animal and human medicine, is now one of the greatest global health threats. The need to feed an ever-growing population is leading to an intensification of all production systems around the world and an increased reliance on antibiotics to maintain their productivity. Currently, 80% of antibiotics sold are destined for animals, and in most cases for non-therapeutic purposes, creating the perfect selective pressure to turn the food industry into a hotspot for resistant bacteria. Infectious diseases caused by these microorganisms are becoming increasingly difficult to treat and already cause 700,000 deaths worldwide each year. At the current rate, resistant bacteria will claim 10 million lives by 2050. This review will examine the use of antibiotics in different areas of the food industry, as well as the pathways of spread to humans and potential alternatives to contain the progress of antimicrobial resistance.es_ES
dc.language.isoglges_ES
dc.rightsOs titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenidoes_ES
dc.subjectResistencia antimicrobianaes_ES
dc.subjectAntibióticoses_ES
dc.subjectIndustria alimentariaes_ES
dc.subjectGandaríaes_ES
dc.subjectAcuiculturaes_ES
dc.subjectGanaderíaes_ES
dc.subjectAntimicrobial resistancees_ES
dc.subjectAntibioticses_ES
dc.subjectFood industryes_ES
dc.subjectHusbandryes_ES
dc.subjectAquaculturees_ES
dc.titleEmprego de antibióticos na industria alimentaria e implicacións na aparición de resistencias bacterianases_ES
dc.title.alternativeUso de antibióticos en la industria alimentaria e implicaciones en la aparición de resistencias bacterianases_ES
dc.title.alternativeAntibiotic use in the food industry and its implications in the emergence of bacterial resistancees_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises_ES
dc.rights.accessinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES
dc.description.traballosTraballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2021/2022es_ES


Ficheiros no ítem

Thumbnail

Este ítem aparece na(s) seguinte(s) colección(s)

Mostrar o rexistro simple do ítem