Mostrar o rexistro simple do ítem

dc.contributor.advisorCid, Ángeles
dc.contributor.authorMartínez Martínez, Diego
dc.contributor.otherUniversidade da Coruña. Facultade de Cienciases_ES
dc.date.accessioned2022-07-06T15:11:43Z
dc.date.available2022-07-06T15:11:43Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2183/31110
dc.description.abstract[Resumen]: Los microorganismos probióticos son microorganismos vivos que tras su ingesta producen un beneficio sobre la salud del huésped. En su mayoría son bacterias y hongos beneficiosos de diferentes especies que están presentes de forma natural en el tracto digestivo. En esta revisión bibliográfica se abordan diferentes aspectos como qué características deben tener para ser llamados como tales, qué usos y en qué casos se pueden usar, especificaremos las diferencias entre probióticos, prebióticos y simbióticos y otras aplicaciones interesantes.es_ES
dc.description.abstract[Resumo]: Os Probióticos son microorganismos vivos que tras a súa inxesta producen un beneficio sobre a saúde do hóspede. Na súa maioría son bacterias e fungos beneficiosos de diferentes especies que están presentes de forma natural no tracto dixestivo. Nesta revisión bibliográfica abordarase diferentes aspectos como qué características deben ter para ser chamados como tal, qué usos e en qué casos se poden usar, especificaremos as diferencias entre probióticos, prebióticos e simbióticos e outras aplicacións interesantes.es_ES
dc.description.abstract[Abstract]: Probiotics are live microorganisms that after ingestion produce a benefit on the health of the host. They are mostly beneficial bacteria and fungi of different species that are naturally present in the digestive tract. In this bibliographic review we will address different aspects such as what characteristics they must have to be called as such, what uses and in what cases they can be used, we will specify the differences between probiotics, prebiotics and synbiotics, and other interesant applications.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.rightsOs titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenidoes_ES
dc.subjectAplicacioneses_ES
dc.subjectProbióticoses_ES
dc.subjectObesidades_ES
dc.subjectAlimentaciónes_ES
dc.subjectDiarreaes_ES
dc.subjectH.pylories_ES
dc.subjectDiabeteses_ES
dc.subjectDeporteses_ES
dc.titleRevisión bibliográfica: Potenciales aplicaciones de los microorganismos probióticoses_ES
dc.title.alternativeRevisión bibliográfica: Potenciais aplicacións dos microorganismos probióticoses_ES
dc.title.alternativeLiterature review: Potential applications of probiotics microorganismses_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises_ES
dc.rights.accessinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES
dc.description.traballosTraballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2021/2022es_ES


Ficheiros no ítem

Thumbnail

Este ítem aparece na(s) seguinte(s) colección(s)

Mostrar o rexistro simple do ítem