Mostrar o rexistro simple do ítem

dc.contributor.authorGonzález Tizón, Cintia
dc.date.accessioned2022-03-22T13:43:36Z
dc.date.available2022-03-22T13:43:36Z
dc.date.issued2021-05-10
dc.identifier.citationGonzález Tizón, C. (2021). As cunchas de mexillón como residuo: unha mirada dende o eido da Educación Ambiental. AmbientalMENTEsustentable, 27(2), 83-101. https://doi.org/10.17979/ams.2020.27.2.7634es_ES
dc.identifier.issn2386-4362
dc.identifier.issn1887-2417
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2183/30135
dc.description.abstract[Resumo] O cultivo do mexillón é a maior produción de Acuicultura de España e unha das máis importantes de Europa. Galicia é a segunda produtora mundial, xerando un residuo de cuncha de mexillón de unhas 90.000 toneladas anuais. O destino deste excedente non está clarificado, e o paradoiro do mesmo data dunha sustentabilidade insuficiente. O presente proxecto propón a investigación sobre a problemática ambiental que xeran as cunchas de mexillón, enfocado en indagar cales son as saídas actuais deste subproduto na nosa comunidade. Verase tamén cales son os posibles usos e potencialidades dende diferentes ámbitos de acción, no que gaña protagonismo o sector da construción. A información obtida da paso a entrar na Educación Ambiental como ferramenta multidisciplinar para promover o coñecemento, a concienciación e a responsabilidade ecolóxica na sociedade, incorporando nas accións unha visión de cambio, desenvolvemento e conservación do medio ambiente máis próximo. Ante o descoñecemento do problema a nivel global e o silencio administrativo, a unión da comunidade como parte activa do proceso de cambio sería unha das chaves para reducir e valorizar as cunchas de mexillón que están xerando un impacto negativo no noso contorno.es_ES
dc.description.abstract[Abstract] Mussel cultivation is the largest production of aquaculture in Spain and one of the most important in Europe. Galicia is the second largest producer in the world, generating a mussel shell waste of about 90,000 tons per year. The destination of this surplus is not clarified, and the whereabouts of the same lacks of a sufficient sustainability. The present project proposes research on the environmental problems generated by mussel shells, focused on investigating what are the current outlets of this by-product of our community. It will also be seen what are the possible uses and potentials from different fields of action, in which the construction sector is gaining prominence. The information obtained gives way to enter the Environmental Education as a multidisciplinary tool to promote knowledge, awareness and ecological responsibility in society, incorporating into the actions a vision of change, development and conservation of the closer environment. In view of the lack of knowledge on the problem at a global level and the administrative silence, the union of the community as an active part of the process of change would be one of the keys to reduce and value the mussel shells that are generating a negative impact on our environment.es_ES
dc.description.abstract[Resumen] El cultivo de mejillones es la mayor producción acuícola de España y una de las más importantes de Europa. Galicia es el segundo productor mundial, generando un desperdicio de concha de mejillón de unas 90.000 toneladas al año. No se aclara el destino de este superávit, y el paradero de la misma fecha de sostenibilidad insuficiente. El presente proyecto propone una investigación sobre los problemas ambientales generados por las conchas de mejillón, enfocada en investigar las salidas actuales de este subproducto en nuestra comunidad. También se verá cuáles son los posibles usos y potencialidades de los diferentes ámbitos de actuación, en los que el sector de la construcción está ganando protagonismo. La información obtenida del paso a ingresar a la Educación Ambiental como herramienta multidisciplinar para promover el conocimiento, la conciencia y la responsabilidad ecológica en la sociedad, incorporando en las acciones una visión de cambio, desarrollo y conservación del medio ambiente más cercana. Ante el desconocimiento global del problema y el silencio administrativo, unir a la comunidad como parte activa del proceso de cambio sería una de las claves para reducir y valorar las conchas de mejillón que están teniendo un impacto negativo en nuestro medio ambiente.es_ES
dc.language.isoglges_ES
dc.publisherUniversidade da Coruñaes_ES
dc.relation.urihttps://doi.org/10.17979/ams.2020.27.2.7634es_ES
dc.rightsAtribución-Compartir igual 4.0 Internacional (CC BY-SA 4.0)es_ES
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.gl
dc.subjectCuncha de mexillónes_ES
dc.subjectEducación ambientales_ES
dc.subjectResiduoes_ES
dc.subjectSustentabilidadees_ES
dc.subjectMussel shelles_ES
dc.subjectEnvironmental educationes_ES
dc.subjectWastees_ES
dc.subjectSustainabilityes_ES
dc.titleAs cunchas de mexillón como residuo: unha mirada dende o eido da Educación Ambientales_ES
dc.title.alternativeMussel Shells as Waste: A Look From the Field of Environmental Educationes_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlees_ES
dc.rights.accessinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES
dc.date.updated2022-03-22T10:51:31Z
UDC.journalTitleAmbientalMENTEsustentablees_ES
UDC.volume27es_ES
UDC.issue2es_ES
UDC.startPage83es_ES
UDC.endPage101es_ES
dc.identifier.doi10.17979/ams.2020.27.2.7634


Ficheiros no ítem

Thumbnail

Este ítem aparece na(s) seguinte(s) colección(s)

Mostrar o rexistro simple do ítem