Mostrar o rexistro simple do ítem
Estudio del aprovechamiento de los residuos del café como potencial producto fitosanitario, bioestimulante y/o fertilizante
dc.contributor.advisor | Díaz, José | |
dc.contributor.advisor | Veloso Freire, Javier | |
dc.contributor.author | Rodríguez Ramos, David | |
dc.contributor.other | Universidade da Coruña. Facultade de Ciencias | es_ES |
dc.date.accessioned | 2021-12-28T10:46:49Z | |
dc.date.available | 2021-12-28T10:46:49Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/2183/29254 | |
dc.description.abstract | [Resumen]: La enorme demanda de café a nivel global y su propia naturaleza generan una gran cantidad de residuos. A día de hoy, numerosos estudios de los más variados ámbitos tratan de encontrar una forma de aprovechar estos restos. En este trabajo se han estudiado los posibles efectos de las borras de café sobre plantas cultivadas, ya sea a modo de fitosanitario, bioestimulante o fertilizante. Para ello, se ha estudiado su efecto sobre la germinación de pimiento (Capsicum annuum L.) e infección causada por Botrytis cinerea Pers.: Fr. en pimiento, así como su efecto sobre el crecimiento y desarrollo de pimiento, lechuga (Lactuca sativa L.) y tomate (Solanum lycopersicum L.). Los resultados muestran una reducción de la germinación y del crecimiento, así como una reducción de los síntomas causados por el patógeno empleado. | es_ES |
dc.description.abstract | [Resumo]: A enorme demanda de café a nivel global e a súa propia natureza xeran unha gran cantidade de residuos. A día de hoxe, numerosos estudos dos máis variados ámbitos tratan de atopar unha forma de aproveitar estos restos. Neste traballo estudáronse os posibles efectos das borras de café sobre plantas cultivadas, xa sexa a modo de fitosanitario, bioestimulante ou fertilizante. Para esto, estudouse o seu efecto sobre a xerminación do pemento (Capsicum annuum L.) e infección causada por Botrytis cinerea Pers.: Fr. en pemento, así como o seu efecto sobre o crecemento e o desenvolvemento do pemento, da leituga (Lactuca sativa L.) e do tomate (Solanum lycopersicum L.). Os resultados mostran unha reducción da xerminación e o crecemento, así coma unha reducción dos síntomas causados polo patóxeno empregado. | es_ES |
dc.description.abstract | [Abstract]: The high global demand for coffee and its own nature generate high amounts of waste. Nowadays, many studies from very diverse areas try to find a way to use these residues. In this study the possible effects of the spent coffee grounds on crop plants have been studied, either as phytosanitary, biostimulant or fertilizer. In order to check this, the effects on pepper (Capsicum annuum L.) germination and infection caused by Botrytis cinerea Pers.: Fr. in pepper have been studied, as well as the effect on growth and development of pepper, lettuce (Lactuca sativa L.) and tomato (Solanum lycopersicum L.). Results show a high reduction of germination and growth, as well as a reduction of the symptoms caused by the pathogen mentioned above. | es_ES |
dc.language.iso | spa | es_ES |
dc.rights | Os titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenido | es_ES |
dc.subject | Residuos de café | es_ES |
dc.subject | Germinación | es_ES |
dc.subject | Inducción de resistencia | es_ES |
dc.subject | Desarrollo vegetal | es_ES |
dc.subject | Xerminación | es_ES |
dc.subject | Indución de resistencia | es_ES |
dc.subject | Desenvolvemento vexetal | es_ES |
dc.subject | Coffee residues | es_ES |
dc.subject | Germination | es_ES |
dc.subject | Induced resistance | es_ES |
dc.subject | Plant development | es_ES |
dc.title | Estudio del aprovechamiento de los residuos del café como potencial producto fitosanitario, bioestimulante y/o fertilizante | es_ES |
dc.title.alternative | Estudo do aproveitamento dos residuos do café como potencial produto fitosanitario, bioestimulante e/ou fertilizante | es_ES |
dc.title.alternative | Study of the use of coffee waste as a potential phytosanitary, biostimulant and/or fertilizer product | es_ES |
dc.type | info:eu-repo/semantics/bachelorThesis | es_ES |
dc.rights.access | info:eu-repo/semantics/openAccess | es_ES |
dc.description.traballos | Traballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2020/2021 | es_ES |
Ficheiros no ítem
Este ítem aparece na(s) seguinte(s) colección(s)
-
Bioloxía, Grao en [438]