Mostrar o rexistro simple do ítem

dc.contributor.advisorDíaz, José
dc.contributor.advisorVeloso Freire, Javier
dc.contributor.authorRodríguez Ramos, David
dc.contributor.otherUniversidade da Coruña. Facultade de Cienciases_ES
dc.date.accessioned2021-12-28T10:46:49Z
dc.date.available2021-12-28T10:46:49Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2183/29254
dc.description.abstract[Resumen]: La enorme demanda de café a nivel global y su propia naturaleza generan una gran cantidad de residuos. A día de hoy, numerosos estudios de los más variados ámbitos tratan de encontrar una forma de aprovechar estos restos. En este trabajo se han estudiado los posibles efectos de las borras de café sobre plantas cultivadas, ya sea a modo de fitosanitario, bioestimulante o fertilizante. Para ello, se ha estudiado su efecto sobre la germinación de pimiento (Capsicum annuum L.) e infección causada por Botrytis cinerea Pers.: Fr. en pimiento, así como su efecto sobre el crecimiento y desarrollo de pimiento, lechuga (Lactuca sativa L.) y tomate (Solanum lycopersicum L.). Los resultados muestran una reducción de la germinación y del crecimiento, así como una reducción de los síntomas causados por el patógeno empleado.es_ES
dc.description.abstract[Resumo]: A enorme demanda de café a nivel global e a súa propia natureza xeran unha gran cantidade de residuos. A día de hoxe, numerosos estudos dos máis variados ámbitos tratan de atopar unha forma de aproveitar estos restos. Neste traballo estudáronse os posibles efectos das borras de café sobre plantas cultivadas, xa sexa a modo de fitosanitario, bioestimulante ou fertilizante. Para esto, estudouse o seu efecto sobre a xerminación do pemento (Capsicum annuum L.) e infección causada por Botrytis cinerea Pers.: Fr. en pemento, así como o seu efecto sobre o crecemento e o desenvolvemento do pemento, da leituga (Lactuca sativa L.) e do tomate (Solanum lycopersicum L.). Os resultados mostran unha reducción da xerminación e o crecemento, así coma unha reducción dos síntomas causados polo patóxeno empregado.es_ES
dc.description.abstract[Abstract]: The high global demand for coffee and its own nature generate high amounts of waste. Nowadays, many studies from very diverse areas try to find a way to use these residues. In this study the possible effects of the spent coffee grounds on crop plants have been studied, either as phytosanitary, biostimulant or fertilizer. In order to check this, the effects on pepper (Capsicum annuum L.) germination and infection caused by Botrytis cinerea Pers.: Fr. in pepper have been studied, as well as the effect on growth and development of pepper, lettuce (Lactuca sativa L.) and tomato (Solanum lycopersicum L.). Results show a high reduction of germination and growth, as well as a reduction of the symptoms caused by the pathogen mentioned above.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.rightsOs titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenidoes_ES
dc.subjectResiduos de cafées_ES
dc.subjectGerminaciónes_ES
dc.subjectInducción de resistenciaes_ES
dc.subjectDesarrollo vegetales_ES
dc.subjectXerminaciónes_ES
dc.subjectIndución de resistenciaes_ES
dc.subjectDesenvolvemento vexetales_ES
dc.subjectCoffee residueses_ES
dc.subjectGerminationes_ES
dc.subjectInduced resistancees_ES
dc.subjectPlant developmentes_ES
dc.titleEstudio del aprovechamiento de los residuos del café como potencial producto fitosanitario, bioestimulante y/o fertilizantees_ES
dc.title.alternativeEstudo do aproveitamento dos residuos do café como potencial produto fitosanitario, bioestimulante e/ou fertilizantees_ES
dc.title.alternativeStudy of the use of coffee waste as a potential phytosanitary, biostimulant and/or fertilizer productes_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises_ES
dc.rights.accessinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES
dc.description.traballosTraballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2020/2021es_ES


Ficheiros no ítem

Thumbnail

Este ítem aparece na(s) seguinte(s) colección(s)

Mostrar o rexistro simple do ítem