Mostrar o rexistro simple do ítem

dc.contributor.advisorLópez-Vázquez, José-Antonio
dc.contributor.advisorMasdías-Bonome, Antonio E.
dc.contributor.authorDeiros González, Cecía
dc.contributor.otherUniversidade da Coruña. Escola Universitaria Politécnicaes_ES
dc.date.accessioned2021-09-16T11:15:22Z
dc.date.available2021-09-16T11:15:22Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2183/28464
dc.descriptionTraballo fin de mestrado (UDC.EUP). Eficiencia e aproveitamento enerxético. Curso 2019/2020es_ES
dc.description.abstract[Resumen] El presente proyecto “Diseño energéticamente eficiente del equipamiento de hostelería para un hotel aplicando la metodología BIM (Building Information Modeling)”, consiste en la ejecución de un proyecto hotelero. Partiendo de los planos en 2D de planta baja y primera planta de un hotel de tres estrellas, la autora lleva a cabo un proyecto de reconversión a la metodología BIM de la edificación. Una empresa dedicada al sector del acero inoxidable, será la encargada de diseñar y fabricar el mobiliario para hostelería de las zonas de cocina, comedor, bar y cámara, pudiendo ver cómo interactúa la metodología BIM con una empresa integrante en la ejecución del proyecto. Seguidamente, se hará un planteamiento de recuperación del calor residual de las zonas estudiadas y un estudio económico para ver la rentabilidad de la propuesta.es_ES
dc.description.abstract[Resumo] O presente proxecto “Deseño enerxéticamente eficiente do equipamiento de hostalería para un hotel aplicando a metodoloxía BIM (Building Information Modeling)”, consiste na execución dun proxecto de hostalería. Partindo dos planos en 2D de planta baixa e primeira planta dun hotel de tres estrelas, a autora leva a cabo un proxecto de reconversión á metodoloxía BIM da edificación. Unha empresa adicada ó sector do aceiro inoxidable, será a encargada de deseñar e fabricar o mobiliario para hostalería das zonas de cociña, comedor, bar e cámara, podendo ver cómo interactúa a metodoloxía BIM cunha empresa integrante na execución do proxecto. Seguidamente, farase un planteamento de recuperación do calor residual das zonas estudadas e un estudo económico para ver a rentabilidade da proposta.es_ES
dc.description.abstract[Abstract] The present project "Energy efficient design of hospitality equipment for a hotel applying the BIM (Building Information Modeling) methodology", consists of the execution of a hotel project. Based on the 2D ground floor and first floor plans of a three-star hotel, the author carries out a reconversion project to the BIM methodology of the building. A company dedicated to the stainless steel sector will be in charge of designing and manufacturing the hospitality furniture for the kitchen, dining room, bar and chamber areas, being able to see how the BIM methodology interacts with a member company in the execution of the project. Subsequently, there will be an approach to recover the residual heat from the studied areas and an economic study to see the profitability of the proposal.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.rightsOs titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenidoes_ES
dc.subjectMetodogía BIMes_ES
dc.subjectHoteles_ES
dc.subjectBuilding Information Modelinges_ES
dc.subjectMobiliario de hosteleríaes_ES
dc.subjectEficiencia energéticaes_ES
dc.subjectCalor residuales_ES
dc.titleDiseño energéticamente eficiente del equipamiento de hostelería para un hotel aplicando la metodología BIMes_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesises_ES
dc.rights.accessinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES
dc.description.traballosTraballo fin de mestrado (UDC.EUP). Eficiencia e aproveitamento enerxético. Curso 2019/2020es_ES


Ficheiros no ítem

Thumbnail

Este ítem aparece na(s) seguinte(s) colección(s)

Mostrar o rexistro simple do ítem