Diseño energéticamente eficiente del equipamiento de hostelería para un hotel aplicando la metodología BIM
Use este enlace para citar
http://hdl.handle.net/2183/28464Colecciones
Metadatos
Mostrar el registro completo del ítemTítulo
Diseño energéticamente eficiente del equipamiento de hostelería para un hotel aplicando la metodología BIMAutor(es)
Directores
López-Vázquez, José-AntonioMasdías-Bonome, Antonio E.
Fecha
2020Centro/Dpto/Entidad
Universidade da Coruña. Escola Universitaria PolitécnicaDescripción
Traballo fin de mestrado (UDC.EUP). Eficiencia e aproveitamento enerxético. Curso 2019/2020Resumen
[Resumen] El presente proyecto “Diseño energéticamente eficiente del equipamiento de hostelería para un hotel aplicando la metodología BIM (Building Information Modeling)”, consiste en la ejecución de un proyecto hotelero. Partiendo de los planos en 2D de planta baja y primera planta de un hotel de tres estrellas, la autora lleva a cabo un proyecto de reconversión a la metodología BIM de la edificación. Una empresa dedicada al sector del acero inoxidable, será la encargada de diseñar y fabricar el mobiliario para hostelería de las zonas de cocina, comedor, bar y cámara, pudiendo ver cómo interactúa la metodología BIM con una empresa integrante en la ejecución del proyecto. Seguidamente, se hará un planteamiento de recuperación del calor residual de las zonas estudiadas y un estudio económico para ver la rentabilidad de la propuesta. [Resumo] O presente proxecto “Deseño enerxéticamente eficiente do equipamiento de hostalería para un hotel aplicando a metodoloxía BIM (Building Information Modeling)”, consiste na execución dun proxecto de hostalería. Partindo dos planos en 2D de planta baixa e primeira planta dun hotel de tres estrelas, a autora leva a cabo un proxecto de reconversión á metodoloxía BIM da edificación. Unha empresa adicada ó sector do aceiro inoxidable, será a encargada de deseñar e fabricar o mobiliario para hostalería das zonas de cociña, comedor, bar e cámara, podendo ver cómo interactúa a metodoloxía BIM cunha empresa integrante na execución do proxecto. Seguidamente, farase un planteamento de recuperación do calor residual das zonas estudadas e un estudo económico para ver a rentabilidade da proposta. [Abstract] The present project "Energy efficient design of hospitality equipment for a hotel applying the BIM (Building Information Modeling) methodology", consists of the execution of a hotel project. Based on the 2D ground floor and first floor plans of a three-star hotel, the author carries out a reconversion project to the BIM methodology of the building. A company dedicated to the stainless steel sector will be in charge of designing and manufacturing the hospitality furniture for the kitchen, dining room, bar and chamber areas, being able to see how the BIM methodology interacts with a member company in the execution of the project. Subsequently, there will be an approach to recover the residual heat from the studied areas and an economic study to see the profitability of the proposal.
Palabras clave
Metodogía BIM
Hotel
Building Information Modeling
Mobiliario de hostelería
Eficiencia energética
Calor residual
Hotel
Building Information Modeling
Mobiliario de hostelería
Eficiencia energética
Calor residual
Descripción
Traballo fin de mestrado (UDC.EUP). Eficiencia e aproveitamento enerxético. Curso 2019/2020
Derechos
Os titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenido