Mostrar o rexistro simple do ítem

dc.contributor.advisorSilvar, Cristina
dc.contributor.authorLópez Saya, Paula
dc.contributor.otherUniversidade da Coruña. Facultade de Cienciases_ES
dc.date.accessioned2021-01-14T16:28:12Z
dc.date.available2021-01-14T16:28:12Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2183/27132
dc.description.abstract[Resumen]: El alto contenido en compuestos nutracéuticos es común para todas las variedades de Capsicum annum (L.), tanto en variedades tradicionales como comerciales. Para este trabajo se analizaron diez variedades tradicionales de pimientos procedentes de diferentes zonas de la región Mediterránea y tres variedades comerciales. Se llevaron a cabo análisis del contenido en sólidos solubles, pH, acidez valorable, ácido ascórbico, fenoles y capacidad antioxidante. Los resultados manifestaron una alta correlación entre la capacidad antioxidante y el contenido en fenoles y ácido ascórbico, presentando variaciones en su contenido en función de la variedad estudiada.es_ES
dc.description.abstract[Resumo]: O alto contido en compostos nutracéuticos é común para todas as variedades de Capsicum annum (L.), tanto en variedades tradicionais como comerciais. Para este traballo analizáronse dez variedades tradicionais de pementos procedentes de diferentes rexións da rexión Mediterránea e tres variedades comerciais. Leváronse a cabo análisis de contido en sólidos solubles, pH, acidez valorable, ácido ascórbico, fenoles e capacidade antioxidante. Os resultados manifestaron unha alta correlación entre a capacidade antioxidante e o contido en fenoles e ácido ascórbico, presentando variacións no seu contido en función da variedade estudada.es_ES
dc.description.abstract[Abstract]: The high content in nutraceutical compounds is common to all varieties of Capsicum annum (L.), both traditional and commercial ones. For this work, we analysed ten traditional varieties from different areas of the Mediterranean region and three commercial varieties. Analyses of the soluble solids content, pH, titratable acidity, ascorbic acid, phenols, and antioxidant capacity were carried out. The results manifested in a high correlation between the antioxidant capacity and the content of phenols and ascorbic acid, presenting variations in its content depending on the variety studied.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.rightsOs titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenidoes_ES
dc.subjectCapsicum annuumes_ES
dc.subjectNutracéuticoes_ES
dc.subjectSólidos solubleses_ES
dc.subjectpHes_ES
dc.subjectAcidez valorablees_ES
dc.subjectÁcido ascórbicoes_ES
dc.subjectFenoleses_ES
dc.subjectCapacidad antioxidantees_ES
dc.subjectCapacidade antioxidantees_ES
dc.subjectNutraceuticales_ES
dc.subjectSoluble solids contentes_ES
dc.subjectTitratable acidityes_ES
dc.subjectAscorbic acides_ES
dc.subjectPhenolses_ES
dc.subjectAntioxidant capacityes_ES
dc.titleAnálisis de parámetros nutracéuticos en variedades tradicionales de pimiento de la región Mediterráneaes_ES
dc.title.alternativeAnálise de parámetros nutracéuticos en variedades tradicionais de pemento da rexión Mediterráneaes_ES
dc.title.alternativeAnalysis of nutraceutical parameters in pepper landraces from the Mediterranean regiones_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises_ES
dc.rights.accessinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES
dc.description.traballosTraballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2019/2020es_ES


Ficheiros no ítem

Thumbnail

Este ítem aparece na(s) seguinte(s) colección(s)

Mostrar o rexistro simple do ítem