Análisis de parámetros nutracéuticos en variedades tradicionales de pimiento de la región Mediterránea

View/ Open
Use this link to cite
http://hdl.handle.net/2183/27132Collections
- Traballos académicos (FCIE) [1006]
Metadata
Show full item recordTitle
Análisis de parámetros nutracéuticos en variedades tradicionales de pimiento de la región MediterráneaAlternative Title(s)
Análise de parámetros nutracéuticos en variedades tradicionais de pemento da rexión MediterráneaAnalysis of nutraceutical parameters in pepper landraces from the Mediterranean region
Author(s)
Directors
Silvar, CristinaDate
2020Center/Dept./Entity
Universidade da Coruña. Facultade de CienciasDescription
Traballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2019/2020Abstract
[Resumen]: El alto contenido en compuestos nutracéuticos es común para todas las variedades de
Capsicum annum (L.), tanto en variedades tradicionales como comerciales. Para este
trabajo se analizaron diez variedades tradicionales de pimientos procedentes de diferentes
zonas de la región Mediterránea y tres variedades comerciales. Se llevaron a cabo análisis
del contenido en sólidos solubles, pH, acidez valorable, ácido ascórbico, fenoles y
capacidad antioxidante.
Los resultados manifestaron una alta correlación entre la capacidad antioxidante y el
contenido en fenoles y ácido ascórbico, presentando variaciones en su contenido en
función de la variedad estudiada. [Resumo]: O alto contido en compostos nutracéuticos é común para todas as variedades de Capsicum
annum (L.), tanto en variedades tradicionais como comerciais. Para este traballo
analizáronse dez variedades tradicionais de pementos procedentes de diferentes rexións
da rexión Mediterránea e tres variedades comerciais. Leváronse a cabo análisis de contido
en sólidos solubles, pH, acidez valorable, ácido ascórbico, fenoles e capacidade
antioxidante.
Os resultados manifestaron unha alta correlación entre a capacidade antioxidante e o
contido en fenoles e ácido ascórbico, presentando variacións no seu contido en función
da variedade estudada. [Abstract]: The high content in nutraceutical compounds is common to all varieties of Capsicum
annum (L.), both traditional and commercial ones. For this work, we analysed ten
traditional varieties from different areas of the Mediterranean region and three
commercial varieties. Analyses of the soluble solids content, pH, titratable acidity,
ascorbic acid, phenols, and antioxidant capacity were carried out.
The results manifested in a high correlation between the antioxidant capacity and the
content of phenols and ascorbic acid, presenting variations in its content depending on
the variety studied.
Keywords
Capsicum annuum
Nutracéutico
Sólidos solubles
pH
Acidez valorable
Ácido ascórbico
Fenoles
Capacidad antioxidante
Capacidade antioxidante
Nutraceutical
Soluble solids content
Titratable acidity
Ascorbic acid
Phenols
Antioxidant capacity
Nutracéutico
Sólidos solubles
pH
Acidez valorable
Ácido ascórbico
Fenoles
Capacidad antioxidante
Capacidade antioxidante
Nutraceutical
Soluble solids content
Titratable acidity
Ascorbic acid
Phenols
Antioxidant capacity
Rights
Os titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenido