Alimentación de la lechuza común (Tyto alba) en diferentes localidades de Galicia

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http://hdl.handle.net/2183/20898Collections
- Traballos académicos (FCIE) [1005]
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Alimentación de la lechuza común (Tyto alba) en diferentes localidades de GaliciaAlternative Title(s)
Alimentación da curuxa común (Tyto alba) en diferentes localidades de GaliciaDiet of the Barn Owl (Tyto alba) in different localities of Galicia
Author(s)
Directors
Galán, PedroDate
2018Center/Dept./Entity
Universidade da Coruña. Facultade de CienciasDescription
Traballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2017/2018Abstract
[Resumen] Se ha estudiado la alimentación de la lechuza común (Tyto alba) en 11 localidades gallegas mediante el análisis de 283 egagrópilas, de las que se obtuvo un total de 1843 presas. Los grupos de presas más consumidos fueron los roedores (orden Rodentia) y los insectívoros (orden Soricomorpha), y dentro de estos, las especies de presas más frecuentes fueron el ratón de campo (Apodemus sylvaticus) y el topillo lusitano (Microtus lusitanicus), ambos roedores, y la musaraña gris (Crocidura russula), del grupo de los insectívoros. Los resultados obtenidos fueron similares a los de otros autores que han estudiado la dieta de Tyto alba, tanto en Galicia como en el resto de la región Eurosiberiana. Se encontraron diferencias estadísticamente significativas en las frecuencias de aparición de los grupos principales de presas (musarañas, topillos y ratones) entre la mayor parte de las localidades, así como entre la dieta estival e invernal en una de ellas. Estas diferencias probablemente se deban a la diversa disponibilidad de las presas asociadas a los distintos hábitats entre localidades y estaciones. [Resumo] Estudiouse a alimentación da curuxa común (Tyto alba) en 11 localidades galegas grazas á análise de 283 egagrópilas, das que se obtiveron un total de 1843 presas. Os grupos de presas máis consumidos foron os roedores (orde Rodentia) e os insectívoros (orde Soricomorpha), e dentro destes, as especies de presas máis frecuentes foron o rato de campo (Apodemus sylvaticus) e a corta dos prados (Microtus lusitanicus), ambos os dous roedores, e o furaño común (Crocidura russula), do grupo dos insectívoros. Os resultados obtidos foron semellantes aos doutros autores que estudaron a dieta de Tyto alba, tanto en Galicia como no resto da rexión Eurosiberiana. Encontráronse diferenzas estatisticamente significativas nas frecuencias de aparición dos grupos principais de presas (furaños, trilladeiras e ratos) entre a maior parte das localidades, e tamén entre a dieta estival e invernal nunha delas. Estas diferenzas probablemente sexan debidas á diversa dispoñibilidade das presas asociadas aos distintos hábitats entre as localidades e estacións. [Abstract] The diet of the Barn Owl (Tyto alba) has been studied in 11 Galician locations thanks to the analysis of 283 pellets, which provided 1843 preys. The main consumption groups were rodents (order Rodentia) and insectivores (order Soricomorpha), within those, the main frequent prey species were Wood Mouse (Apodemus sylvaticus) and Lusitanian Pine Vole (Microtus lusitanicus), both rodents, and White-toothed Shrew (Crocidura russula), an insectivore. The obtained results were similar to other Tyto alba diet studies, both from Galicia and the rest of the Eurosiberian region. Statistically significant differences in the main prey groups’ appearance frequencies were found (shrews, voles and mice) between most locations, and also between the summer and winter diet in one of them. These differences are probably due to the diverse availability of the preys associated with the different habitats between localities and seasons.
Keywords
Tyto alba
Dieta
Micromamíferos
Soricomorpha
Rodentia
Egagrópilas
Galicia
Diet
Micromammals
Pellets
Dieta
Micromamíferos
Soricomorpha
Rodentia
Egagrópilas
Galicia
Diet
Micromammals
Pellets