Optimización del cultivo en tanque de distintas especies de “lechuga de mar” ("Ulva" spp., Chlorophyta)
Use este enlace para citar
http://hdl.handle.net/2183/17641Coleccións
Metadatos
Mostrar o rexistro completo do ítemTítulo
Optimización del cultivo en tanque de distintas especies de “lechuga de mar” ("Ulva" spp., Chlorophyta)Autor(es)
Director(es)
Cremades, JavierData
2016Centro/Dpto/Entidade
Universidade da Coruña. Facultade de CienciasDescrición
Traballo fin de mestrado (UDC.CIE). Bioloxía mariña. Curso 2015/2016Resumo
[Resumen:] En el presente trabajo se recogen algunas técnicas para estudiar las diferencias existentes durante el proceso de cultivo de 4 especies diferentes del género Ulva (Ulvales, Chlorophyta) y así buscar la manera de optimizarlo para las diversas especies de este género. Para ello, se estudiaron características morfológico-anatómicas observables, diferencias genéticas, y características fisiológicas, con el fin de observar distintas respuestas a las diversas condiciones de cultivo a las que fueron sometidas. Las características morfológicas fueron recopiladas en este trabajo a partir de observaciones propias, revisiones bibliográficas, y las características fisiológicas estudiadas mediante diversas experiencias llevadas a cabo en laboratorio. Todo esto fue realizado con el fin de esclarecer una serie de patrones que den lugar a un método de cultivo estable, así como sus requerimientos pertinentes con el fin de optimizar el cultivo de estas especies en sistemas de acuicultura multitrófica integrada (AMTI). [Resumo]: No presente traballo recóllense algunhas técnicas para estudiar as diferencias existentes durante o proceso de cultivo de 4 especies diferentes do xénero Ulva (Ulvales, Chlorophyta) Linnaeus e así buscar a maneira de optimizalo para as diversas especies deste xénero. Para isto, estudiáronse características morfolóxico-anatómicas observables, diferencias xenéticas e características fisiolóxicas co fin de observar distintas respostas ás diversas condicións de cultivo ás que foron sometidas. As características morfolóxicas foron recopiladas neste traballo a partir de observacións propias, revisións bibliográficas e as características fisiolóxicas estudiadas mediante diversas experiencias levadas a cabo no laboratorio. Todo isto foi realizado co gallo de esclarecer patróns que den lugar a un método de cultivo estable, así como os seus requerimientos pertinentes coa finalidade de optimizar os cultivos destas especies en sistemas de acuicultura multitrófica integrada (AMTI).
Palabras chave
Ulvaceae
Algas (alimento)
Lechuga de mar
Algas (alimento)
Lechuga de mar
Dereitos
Os titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenido