Mostrar o rexistro simple do ítem

dc.contributor.advisorBouza Fernández, Javier
dc.contributor.advisorCamba, C.
dc.contributor.authorLeón Centeno, Sergio
dc.contributor.otherUniversidade da Coruña. Escola Politécnica Superiores_ES
dc.date.accessioned2022-04-12T13:40:32Z
dc.date.available2022-04-12T13:40:32Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2183/30449
dc.description.abstract[Resumen] Este Trabajo de Fin de Grado tiene como finalidad diseñar y simular un sistema electroneumático para un proceso de llenado, empaque y embalaje en la industria alimenticia. Se implementará un subsistema operativo que integra varias tecnologías: por un lado, la neumática que comprenderá todos los actuadores, electro-válvulas y los elementos para la regulación y seguridad; por otro, la electrónica de potencia para controlar un servomotor que gobierna la cinta que desplaza los envases del producto acorde a las exigencias del proceso. Para el control: se ha desarrollado un subsistema de mando con supervisión en tiempo real, implementado con un PLC y un interfaz hombre-máquina (HMI). De esta manera, se monitoriza el proceso, aumentado así la seguridad del trabajador y de la máquina. Para el desarrollo del mando se ha empleado la plataforma de ingeniería “TIA Portal” de Siemens. En resumen, se plantea una solución que permite el control y supervisión del proceso de forma eficiente y segura tanto como para el trabajador como para la máquina. Para su consecución, además de la simulación mediante software, se ha realizado un montaje físico en el laboratorio multidisciplinar de Hidráulica y Neumática de la Escuela Politécnica Superior.es_ES
dc.description.abstract[Resumo] A finalidade deste Traballo Fin de Grao é deseñar e simular un sistema electro pneumático para un proceso de recheo, envasado e empacado na industria alimentaria. Implantarase un subsistema operativo que integra varias tecnoloxías: por unha banda, pneumática que comprenderá todos os actuadores, electro válvulas e os elementos para a regulación e seguridade; por outra, a electrónica de potencia para controlar un servomotor que rexe a cinta que move os envases do produto segundo os requisitos do proceso. Para o control: desenvolveuse un subsistema de control con supervisión en tempo real, implantado cun PLC e unha interface home-máquina (HMI). Deste xeito, contrólase o proceso, aumentando así a seguridade dos traballadores e das máquinas. A plataforma de enxeñería "TIA Portal" de Siemens utilizouse para o desenvolvemento do control. En resumo, proponse unha solución que permite o control e supervisión do proceso dun xeito eficiente e seguro tanto para o traballador como para a máquina. Para conseguilo, ademais da simulación mediante software, levouse a cabo unha montaxe física no laboratorio multidisciplinar de Hidráulica e Pneumática da Escola Politécnica Superior.es_ES
dc.description.abstract[Abstract] The purpose of this Final Degree Project is to design and simulate an electro pneumatic system for a filling and packing process in the food industry. It will be implemented an operating subsystem that integrates several technologies: on the one hand, pneumatics that will comprise all the actuators, electro valves and the elements for regulation and safety; on the other, the power electronics to control a servomotor that governs the belt that moves the product containers according to the process requirements. For control: a control subsystem with real time supervision has been developed, implemented with a PLC and a human machine interface (HMI). In this way, the process is monitored, thus increasing worker and machine safety. The engineering platform "TIA Portal" from Siemens was used for the development of the control. In summary, a solution is proposed that allows the control and supervision of the process in an efficient and safe way both for the worker and for the machine. To achieve this, in addition to simulation using software, a physical assembly has been carried out in the multidisciplinary laboratory of Hydraulics and Pneumatics of the Higher Polytechnic School.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.rightsOs titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenidoes_ES
dc.subjectControl automáticoes_ES
dc.subjectAlimentos-Envasadoes_ES
dc.subjectControl neumáticoes_ES
dc.titleDiseño y simulación de un sistema electro-neumático para un proceso de llenado, empaque y embalaje para la industria alimenticiaes_ES
dc.title.alternativeDeseño e simulación dun sistema electro pneumático para un proceso de enchido, empaquetado e embalaxe para a industria alimenticiaes_ES
dc.title.alternativeDesign and simulation of an electronneumatic system for a filling and packaging process for the food industryes_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises_ES
dc.rights.accessinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES
dc.description.traballosTraballo fin de grao (UDC.EPS). Enxeñaría mecánica. Curso 2020/2021es_ES


Ficheiros no ítem

Thumbnail

Este ítem aparece na(s) seguinte(s) colección(s)

Mostrar o rexistro simple do ítem