Mostrar o rexistro simple do ítem

dc.contributor.advisorIglesias, Raúl
dc.contributor.advisorBecerra, Manuel
dc.contributor.authorDavila Piñón, Pedro
dc.contributor.otherUniversidade da Coruña. Facultade de Cienciases_ES
dc.date.accessioned2021-12-30T15:33:57Z
dc.date.available2021-12-30T15:33:57Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2183/29293
dc.description.abstract[Resumen]: Los nematodos de la familia Anisakidae son parásitos cosmopolitas que a lo largo de su ciclo biológico se desarrollan en crustáceos eufáusidos, peces y calamares, y mamíferos marinos. A nivel clínico, son causantes de anisakidosis, una enfermedad que se contrae al consumir pescado crudo o poco cocinado contaminado con estos parásitos y que, actualmente, podría considerarse la principal helmintosis humana en España. Sus manifestaciones clínicas pueden incluir desde síntomas leves y transitorios hasta importantes problemas digestivos y/o alérgicos. Para minimizar el problema, en la industria del sector pesquero-alimentario se están aplicando diversas técnicas destinadas a detectar y evitar la presencia de estos parásitos en los productos de la pesca antes de la comercialización, técnicas que están recogidas en la legislación y/o normas oficiales de aplicación. En este trabajo se presenta una revisión crítica sobre estos procedimientos consolidados, así como sobre una serie de nuevos métodos alternativos más sofisticados, centrando la discusión en su posible aplicabilidad a los controles rutinarios realizados en el sector.es_ES
dc.description.abstract[Resumo]: Os nematodos da familia Anisakidae son parasitos cosmopolitas que ao longo do seu ciclo biolóxico desenvólvense en crustáceos eufáusidos, peces e luras, e mamíferos mariños. A nivel clínico, son causantes de anisakidosis, unha enfermidade que se contrae ao consumir peixe cru ou pouco cociñado contaminado con estes parásitos, e que, actualmente, podería considerarse a principal helmintosis humana en España. As súas manifestacións clínicas poden incluír desde síntomas leves e transitorios ata importantes problemas dixestivos e/ou alérxicos. Para minimizar o problema, na industria do sector pesqueiro-alimentario están a aplicarse diversas técnicas destinadas a detectar e evitar a presenza destes parasitos nos produtos da pesca antes da súa comercialización, técnicas que están recollidas na lexislación e/ou normas oficiais de aplicación. Neste traballo preséntase unha revisión crítica sobre estes procedementos consolidados, así como sobre unha serie de novos métodos alternativos máis sofisticados, centrando a discusión na súa posible aplicabilidade aos controis rutineiros realizados no sector.es_ES
dc.description.abstract[Abstract]: Nematodes of the Anisakidae family are cosmopolitan parasites developing in euphausiid crustaceans, fish and squid, and marine mammals throughout their life cycle. At the clinical level, they cause anisakidosis, a disease that is contracted by consuming raw or undercooked fish contaminated with these parasites, and which is currently considered the main human helminthosis in Spain. Clinical manifestations can range from mild and transient symptoms to severe digestive and/or allergic problems. To minimize the problem, various techniques are being applied in the seafood industry to detect and prevent the presence of these parasites in fishery products before marketing. These techniques are included in the legislation and/or standards. This paper presents a critical review of these consolidated procedures, as well as a series of new, more sophisticated alternative methods, focusing the discussion on their possible applicability to routine controls carried out in the sector.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.rightsOs titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenidoes_ES
dc.subjectAnisákidoses_ES
dc.subjectAnisakidosises_ES
dc.subjectTécnicas de detecciónes_ES
dc.subjectProductos pesqueroses_ES
dc.subjectSeguridad alimentariaes_ES
dc.subjectProductos pesqueiroses_ES
dc.subjectSeguridade alimentariaes_ES
dc.subjectAnisakidses_ES
dc.subjectDetection techniqueses_ES
dc.subjectFishery productses_ES
dc.subjectFood safetyes_ES
dc.titleMétodos de detección de anisákidos en productos de la pesca y su utilidad dentro del sector pesquero-alimentario Pedro Davila Piñónes_ES
dc.title.alternativeMétodos de detección de anisákidos en productos da pesca e a súa utilidade dentro do sector pesqueiro-alimentarioes_ES
dc.title.alternativeMethods for detection of anisakids in seafood products and their usefulness in the fisheries and food industryes_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesises_ES
dc.rights.accessinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES
dc.description.traballosTraballo fin de mestrado (UDC.CIE). Biotecnoloxía avanzada. Curso 2020/2021es_ES


Ficheiros no ítem

Thumbnail

Este ítem aparece na(s) seguinte(s) colección(s)

Mostrar o rexistro simple do ítem