Mostrar o rexistro simple do ítem

dc.contributor.advisorRiveiros, Ricardo
dc.contributor.authorRomán Rodríguez, Mario
dc.contributor.otherUniversidade da Coruña. Facultade de Cienciases_ES
dc.date.accessioned2021-12-27T10:47:23Z
dc.date.available2021-12-27T10:47:23Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2183/29232
dc.description.abstract[Resumen]: En los últimos años, el problema global del cambio climático relacionado con el aumento del consumo y de la población, está generando una mayor concienciación entre la sociedad. Por ello, se han desarrollado una serie de herramientas con el objetivo de evaluar y posteriormente reducir las emisiones de gases de efecto invernadero. Estas herramientas son la Huella Hídrica, la Huella Ecológica y la Huella de Carbono. La huella de carbono permite cuantificar las emisiones de gases de efecto invernadero a la atmósfera de un individuo, organización o servicio. En este trabajo se estudian las diversas metodologías para su cálculo, tales como ISO 14064, PAS 2060: 2010, Bilian Carbone o GHC Protocol - Alcances 1,2 y 3. La producción de productos agroalimentarios representa el 30% del consumo mundial de energía y es la responsable de un tercio de las emisiones de gases de efecto invernadero del planeta. En este trabajo, se ha realizado una comparativa de la huella de carbono de diferentes productos agroalimentarios. Entre ellos se encuentran los huevos, pan de centeno, leche o diferentes tipos de carnes.es_ES
dc.description.abstract[Resumo]: Nos últimos anos, o problema global do cambio climático relacionado co aumento do consumo e da poboación, está a xerar una maior conciencia entre a sociedade. Por iso, desenvolvéronse unha serie de ferramentas co obxectivo de avaliar e posteriormente de reducir as emisións de gases de efecto invernadoiro. Estas ferramentas son a Pegada Hídrica, a Pegada Ecolóxica e a Pegada de Carbono. A pegada de carbono permite cuantificar as emisións de gases de efecto invernadoiro á atmosfera dun individuo, organización ou servizo. Neste traballo, estúdanse as diversas metodoloxías para o seu cálculo, tales como ISO 14064, PAS 2060: 2010, Bilian Carbone ou GHC Protocol - Alcances 1,2 e 3. A produción de produtos agroalimentarios representa o 30% do consumo mundial de enerxía e é a responsable dun terzo das emisións de gases de efecto invernadoiro do planeta. Neste traballo, realizouse unha comparativa da pegada ecolóxica de diferentes produtos agroalimentarios. Entre eles atópanse os ovos, pan de centeo, leite ou diferentes tipos de carnes.es_ES
dc.description.abstract[Abstract]: In the past years, the global problem of climate change related to the increase in consumption and population, is generating greater awareness among society. For this reason, a series of tools have been developed with the aim of reducing greenhouse gas emissions. These tools are the Water Footprint, the Ecological Footprint and the Carbon Footprint. The Carbon Footprint allows the quantification of Greenhouse Gas emissions into the atmosphere of an individual, organization or service. In this project, some methodologies have been developed for its calculation, such as ISO 14064, PAS 2060: 2010, Bilian Carbone or GHC Protocol - Scopes 1,2 and 3. The production of agri-food products represents 30% of world energy consumption and is responsible for a third of the planet's GHG emissions. In this work, a comparison of the carbon footprint of different agri-food products has been made. Among them are eggs, rye bread, milk or different meet types.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.rightsOs titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenidoes_ES
dc.subjectHuella ecológicaes_ES
dc.subjectClimaes_ES
dc.subjectCambioses_ES
dc.subjectAspecto del medio ambientees_ES
dc.subjectRecursos en aguaes_ES
dc.subjectExplotaciónes_ES
dc.subjectAguaes_ES
dc.subjectConsumoes_ES
dc.subjectGases de efecto invernaderoes_ES
dc.subjectAirees_ES
dc.subjectPoluciónes_ES
dc.subjectMediciónes_ES
dc.subjectNorma ISO 14021es_ES
dc.subjectAlimentoses_ES
dc.subjectNecesidades de aguaes_ES
dc.subjectProductos agrícolases_ES
dc.subjectTratamientoes_ES
dc.subjectAlimentos de origen animales_ES
dc.subjectAlimentos para animaleses_ES
dc.titleMetodología y cálculo de la huella de carbono para productos agroalimentarioses_ES
dc.title.alternativeMethodology and estimation of the carbon footprint for agri-food productses_ES
dc.title.alternativeMetodoloxía e cálculo da pegada de carbono para productos agroalimentarioses_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesises_ES
dc.rights.accessinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES
dc.description.traballosTraballo fin de mestrado (UDC.CIE). Investigación química y química industrial. Curso 2020/2021es_ES


Ficheiros no ítem

Thumbnail

Este ítem aparece na(s) seguinte(s) colección(s)

Mostrar o rexistro simple do ítem