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dc.contributor.advisorCalvo Dopico, Domingo
dc.contributor.advisorLópez Rodríguez, José
dc.contributor.authorHerrera Peña, Jonathan
dc.date.accessioned2021-10-11T16:40:47Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2183/28603
dc.descriptionPrograma Oficial de Doutoramento en Análise Económica e Estratexia Empresarial. 5033V01es_ES
dc.description.abstract[Resumo] O obxectivo desta tese é investigar fontes de valor de produtos agroalimentarios en produtos de escaso prezo relativo en economías con diferente grao de desenvolvemento. Para elo, se realizaron dúas investigacións de mercado en cada un dos países estudados, España e Ecuador, respectivamente. Os resultados han permitido concluír que un envase máis funcional, hermético e práctico permite engadir máis valor ao produto. Tamén existen fontes de valor no mercado do arroz en economías no desenvolvemento entre as que destaca o rendemento e ás que engadimos aquelas propiedades intrínsecas diferenciais como a variada de arroz asociada a un orixinario específico ou un determinado método de produción. De igual xeito, a marca perfílase como un sinal de calidade que confire valor para os consumidores de maior renta. Se concluíu que ao adaptar o produto ás novas demandas do mercado, mellorando a conservación das propiedades intrínsecas do azúcar e o seu valor de uso e ofrecendo arroz de maior rendemento; é posible engadir valor ao produto. Tamén se constatou que a inversión en notoriedade e imaxe de marca serven para mellorar a competitividade da empresa e diferenciar máis os produtos nos mercados nacionais e internacionais.es_ES
dc.description.abstract[Resumen] El objetivo de esta tesis es investigar fuentes de valor de productos agroalimentarios en productos de escaso precio relativo en economías con diferente grado de desarrollo. Para ello, se han realizado dos investigaciones de mercado en cada uno de los países estudiados, España y Ecuador, respectivamente. Los resultados han permitido concluir que un envase más funcional, hermético y práctico permite añadir más valor al producto. Análogamente, existen fuentes de valor en el mercado del arroz en economías en desarrollo entre las que destaca el rendimiento y a las que añadimos aquellas propiedades intrínsecas diferenciales como la variedad de arroz asociada a un origen específico o un determinado método de producción. De igual manera, la marca se perfila como una señal de calidad que confiere valor para los consumidores de mayor renta. Se ha concluido que, al adaptar el producto a las nuevas demandas del mercado, mejorando la conservación de las propiedades intrínsecas del azúcar y su valor de uso y ofreciendo arroz de mayor rendimiento; es posible añadir valor al producto. También se ha constatado que la inversión en notoriedad e imagen de marca sirven para mejorar la competitividad de la empresa y diferenciar más los productos en los mercados nacionales e internacionales.es_ES
dc.description.abstract[Abstract] The aim of this thesis is to investigate sources of value of agri-food products in products of low relative price in economies with different degrees of development. To this end, two market research have been carried out in each of the countries studied, Spain and Ecuador, respectively. The results have led to the conclusion that a more functional, airtight and practical packaging allows to add more value to the product. Similarly, there are sources of value in the rice market in developing economies, including performance and to which we add those differential intrinsic properties such as the variety of rice associated with a specific origin or a particular production method. Likewise, the brand is shaping up as a quality signal that gives value to higher-income consumers. It has been concluded that by adapting the product to the new demands of the market, improving the conservation of the intrinsic properties of sugar and its use value and offering higher yield rice; it is possible to add value to the product. It has also been found that the investment in notoriety and brand image serve to improve the competitiveness of the company and differentiate more products in national and international markets.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.rightsOs titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido desta tese a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo da tese como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de esta tesis a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen de la tesis como a su contenidoes_ES
dc.subjectCompetitividad (Economía)-Españaes_ES
dc.subjectCompetitividad (Economía)-Ecuadores_ES
dc.subjectMarcas de comercio-Marketinges_ES
dc.subjectConsumidores-Comportamientoes_ES
dc.titleFuentes de valor en el mercado agroalimentario: aplicación empírica a productos de bajo precio relativoes_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesises_ES
dc.rights.accessinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccesses_ES
dc.date.embargoEndDate2023-03-02es_ES
dc.date.embargoLift2023-03-02


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