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dc.contributorUniversidade da Coruña. Facultade de Ciencias
dc.contributor.advisorBernal Pita da Veiga, María de los Ángeles
dc.contributor.authorSeijo Torreiro, Ana
dc.contributor.otherUniversidade da Coruña. Facultade de Cienciases_ES
dc.date.accessioned2020-04-23T10:06:36Z
dc.date.available2020-04-23T10:06:36Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2183/25413
dc.description.abstract[Resumo]: Analizamos o efecto de dous tipos de extractos obtidos a partir de follas de Moringa oleífera, sobre o crecemento de callos de Capsicum annuum L. var. annuum. Os resultados obtidos mostran que ambos os dous tipos de extractos, nas concentracións analizadas, non teñen un efecto positivo sobre o incremento en peso fresco medido aos 28 días da experiencia. Con obxecto de valorar se a adicción destes extractos ao medio de cultivo de callos podía estar a disparar un mecanismo de resposta de defensa, decidimos analizar o comportamento de tres enzimas relacionadas coa detoxificación de especies áctivas de osíxeno. Con independencia do tipo de extracto analizado, observamos un incremento respecto ao control, no tres enzimas ensaiadas. No caso do extracto eMo H20 observamos un aumento importante na actividade peroxidasa, mostrando os callos tratados con extracto eMo Et 80 os valores máis altos de catalasa e ascorbato peroxidasa.es_ES
dc.description.abstract[Resumen]: Moringa oleífera, sobre el crecimiento de callos de Capsicum annuum L. var. annuum. Los resultados obtenidos muestran que ambos tipos de extractos, en las concentraciones analizadas, no tienen un efecto positivo sobre el incremento en peso fresco medido a los 28 días de la experiencia. Con objeto de valorar si la adicción de estos extractos al medio de cultivo de callos, podía estar disparando un mecanismo de respuesta de defensa, decidimos analizar el comportamiento de tres enzimas relacionadas con la detoxificación de especies activas de oxígeno. Con independencia del tipo de extracto analizado, hemos observado un incremento respecto al control, en las tres enzimas ensayadas. En el caso del extracto eMo H20 hemos observado un aumento importante en la actividad peroxidasa, mostrando los callos tratados con extracto eMo Et 80% los valores más altos de catalasa y ascorbato peroxidasa.es_ES
dc.description.abstract[Abstract]: We have analysed the effect of two types of extracts obtained from leaves of Moringa oleífera, on the growth of callus of Capsicum annuum L. var. annuum. The results obtained show that both types of extracts, in the concentrations analysed, do not have a positive effect on the increase in fresh weight measured to the 28 days of the experience. Wich object to value if the addiction of these extracts to the médium culture of callus, could be shooting a mechanism of defence response, we decide to analyse the behaviour of three enzymes related with the detoxification of oxygen actives species. With independence of the type of extract analysed, we have observed an increase relation to the control, in the three enzymes tested. In case of the eMo H20 extract we have observed an important increase in the peroxidase activity, showing the callus treated with eMo Et 80% extract the highest values of catalase and ascorbate peroxidase.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.rightsOs titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenido
dc.subjectMoringa oleíferaes_ES
dc.subjectPimientos-Micropropagaciónes_ES
dc.subjectAntioxidanteses_ES
dc.titleEstudio del efecto de dos tipos de extractos de Moringa oleifera sobre el crecimiento de callos de Capsicum annuum L. var. annuumes_ES
dc.title.alternativeEstudo do efecto de dous tipos de extractos de Moringa oleifera sobre o crecemento de callos de Capsicum annuum L. var. annuumes_ES
dc.title.alternativeStudy of the effect of two types of extracts of Moringa oleifera on the growth of callus of Capsicum annuum L. var. Annuumes_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises_ES
dc.rights.accessinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES
dc.description.traballosTraballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2019/20es_ES


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