Resistencia inducida por Bencilaminopurina en judía frente a Phytophthora capsici: Enzimas defensivas
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http://hdl.handle.net/2183/25315Coleccións
- Bioloxía, Grao en [468]
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Resistencia inducida por Bencilaminopurina en judía frente a Phytophthora capsici: Enzimas defensivasTítulo(s) alternativo(s)
Resistencia inducida por Bencilaminopurina en feixón fronte a Phytophthora capsici: Enzimas defensivasInduced resistance by Benzylaminopurine in bean against Phytophthora capsici: Defense enzymes
Autor(es)
Director(es)
Díaz Varela, JoséAlmagro Romero, Lorena
Data
2020Centro/Dpto/Entidade
Universidade da Coruña. Facultade de CienciasDescrición
Traballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2019/20Resumo
[Resumen]: La judía (Phaseolus vulgaris L.) es una legumbre con unas amplias cualidades nutricionales, la principal fuente de proteínas vegetales y una planta de gran interés económico; por ello su cultivo se ha extendido por todo el mundo. La judía se ve expuesta a fitopatógenos que le causan múltiples enfermedades. Uno de estos fitopatógenos es Phytophthora capsici, que fue detectado por primera vez en una plantación de pimiento y ahora se sabe que afecta a más especies causando daños en los cultivos y grandes pérdidas económicas. En este trabajo se compara la actividad de tres enzimas defensivas (peroxidasa, quitinasa y glucanasa) entre diferentes tratamientos para comprobar si están
implicadas en la resistencia frente al citado patógeno inducida por la aplicación exógena de
Bencilaminopurina (BAP) sobre las hojas de judía. La BAP es una hormona vegetal involucrada en varios procesos fisiológicos y de desarrollo de las plantas. Analizados los datos de las actividades enzimáticas no se observaron diferencias significativas entre los tratamientos y, por lo tanto, se puede concluir que no están implicadas en la resistencia inducida por BAP. [Resumo]: O feixón (Phaseolus vulgaris L.) é unha legume cunhas grandes calidades nutritivas, a principal fonte de proteínas vexetais e unha planta de gran interese económico; é por iso que o seu cultivo se estendeu por todo o mundo. O feixón está exposto a fitopatóxenos que causan múltiples enfermidades. Un destes fitopatóxenos é Phytophthora capsici, que se detectou por primeira vez nunha plantación de pementos e agora se sabe que afecta a máis especies causando danos nos cultivos e grandes perdas económicas. Neste traballo se compara a actividade de tres enzimas defensivas (peroxidasa, quitinasa e glucanasa) entre diferentes tratamentos para comprobar si están implicadas na resistencia fronte a o devandito patóxeno inducida pola aplicación esóxena de Bencilaminopurina (BAP) sobre as follas de feixón. A BAP é unha hormona vexetal involucrada en varios procesos fisiolóxicos e do desenvolvemento das plantas. Analizados os datos das actividades nzimáticas non se observaron diferencias significativas entre os tratamientos e, polo tanto, pódese concluir que non están implicadas na resistencia inducida por BAP. [Abstract]: The bean (Phaseolus vulgaris L.) is a legume with broad nutritional features, the main source of plant proteins and a plant of great economic interest; this is why this crop was spread worldwide. The vean is exposed to phytopathogens that cause multiple diseases. One of these phytopathogens is Phytophthora capsici, which was first detected in a pepper plantation, and it is now known to affect more species causing crop damage and large economic losses. In this work, the activity of three defense enzymes (peroxidases, chitinases and glucanases) was compared among different treatments in order to test if they were involved in the resistance against the mentioned pathogen induced by the expgenous application of Benzylaminopurine (BAP) on the bean leaves. BAP is a plant hormone involved in various physiological and developmental plant processes. The analysis of the data of these enzyme acytivities showed no significant differences among the treatments,
therefore we can conclude that they are non involved in the BAP induced resistance.
Palabras chave
Actividad glucanasa
Actividad peroxidasa
Actividad quitinasa
Bencilaminopurina
Citoquinina
Phaseolus vulgaris L.
Phytophthora capsici
Actividad peroxidasa
Actividad quitinasa
Bencilaminopurina
Citoquinina
Phaseolus vulgaris L.
Phytophthora capsici
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