Mostrar o rexistro simple do ítem
Estudo da indución de resistencia en suspensións celulares de pemento (Capsicum annuum L. var. annuum) mediante a elicitación cun extracto de alpechín
dc.contributor.advisor | Bernal Pita da Veiga, María de los Ángeles | |
dc.contributor.advisor | Carrillo Barral, Néstor | |
dc.contributor.author | Fernández Vázquez, María Angeles | |
dc.contributor.other | Universidade da Coruña. Facultade de Ciencias | es_ES |
dc.date.accessioned | 2019-12-18T10:24:21Z | |
dc.date.available | 2019-12-18T10:24:21Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/2183/24520 | |
dc.description.abstract | [Resumo]: No presente traballo realízouse un estudo da indución de defensa en suspensións celulares de Capsicum annuum L. var. annuum ó ser elicitadas cun extracto de alpechín. Para elo, iniciáronse suspensións de pemento a partir de plantas in vitro e se elicitaron cun extracto de alpechínpara posteriormente determinar o contido fenólico mediante o método Folin-Ciocalteu, a actividade antioxidante mediante o ensaio de DPPH, no medio celular e no medio extracelular. Tamén se determina a expresión dos xenes de defensa CaBPR1, CaSC1 e CaPO1, mediante PCR en tempo real. Os resultados indican un aumento do contido fenólico, una maior capacidade antioxidante tanto no medio celular como no medio extracelular e un efecto inductor da expresión dos xenes de defensa. | es_ES |
dc.description.sponsorship | Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades; RTA2017-00019-C03-03 | es_ES |
dc.language.iso | glg | es_ES |
dc.rights | Os titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenido | |
dc.subject | Cultivo in vitro | es_ES |
dc.subject | Extracto alpechín | es_ES |
dc.subject | Capsicum annuum | es_ES |
dc.subject | Compostos fenólicos | es_ES |
dc.subject | Capacidade antioxidante | es_ES |
dc.subject | Elicitor | es_ES |
dc.subject | Expresión xénica | es_ES |
dc.subject | CaBPR1 | es_ES |
dc.subject | CaSC1 | es_ES |
dc.subject | CaPO1 | es_ES |
dc.title | Estudo da indución de resistencia en suspensións celulares de pemento (Capsicum annuum L. var. annuum) mediante a elicitación cun extracto de alpechín | es_ES |
dc.title.alternative | Estudio de la inducción de resistencia en suspensiones celulares de pimiento (Capsicum annuum L. var. annuum) mediante la elicitación con un extracto de alpechín | es_ES |
dc.title.alternative | Study of the induction of resistance in cellular suspensions of pepper (Capsicum annuum L. var. annuum) by elicitation with extracts of olive mill wastewater | es_ES |
dc.type | info:eu-repo/semantics/masterThesis | es_ES |
dc.rights.access | info:eu-repo/semantics/openAccess | es_ES |
dc.description.traballos | Traballo fin de mestrado (UDC.CIE). Bioloxía molecular, celular e xenética. Curso 2018/2019 | es_ES |