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Adegas do viño do país, Betanzos: unha tradición por reinventarse

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TogoresHernani_JoseRamon_TFM_2019.pdf (5.513Mb)
Use this link to cite
http://hdl.handle.net/2183/24092
Collections
  • Políticas sociais e intervención sociocomunitaria, Mestrado universitario en [19]
Metadata
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Title
Adegas do viño do país, Betanzos: unha tradición por reinventarse
Alternative Title(s)
Bodegas del vino del país, Betanzos: una tradición por reinventarse
“Adegas do viño do país”(local cellars of Betanzos): a tradition to be reinvented
Author(s)
Togores Hernani, José Ramón
Directors
Diz, Carlos
Parga-Dans, Eva
Date
2019
Center/Dept./Entity
Universidade da Coruña. Facultade de Socioloxía
Description
Traballo fin de mestrado (UDC.SOC). Políticas sociais e intervención sociocomunitaria. Curso 2018/2019
Abstract
[Resumo] As Adegas do Viño do País son espazos familiares de consumo, propios da comarca de Betanzos, onde a poboación acude para degustar os viños locais procedentes do excendente de produción anual. A continuidade desta tradición, símbolo do patrimonio vivo da comarca, atópase hoxe nunha situación de incertidume debido a que o número de persoas que a perpetúa tende a diminuir. O actual contexto socioeconómico e cultural parece demandar unha transformación da vitivinicultura local así como unha adaptación desta tradición á cultura moderna. A través dunha metodoloxía que combina diferentes técnicas cualitativas (revisión bibliográfica, recopilación de material de arquivo e documental, entrevista e observación participante) caracterizáronse as Adegas do Viño do País en funcionamento tratando de analizar a súa realidade dende o punto de vista dos seus protagonistas e reflexionando sobre as distintas formas en que esta tradición podería reinventarse para sobrevivir.
 
[Resumen] Las Bodegas de Vino del País son espacios familiares de consumo, propios de la comarca de Betanzos, donde la población acude para degustar los vinos locales procedentes del excendente de producción anual. La continuidad de esta tradición, símbolo del patrimonio vivo de la comarca, se encuentra hoy en una situación de incerteza puesto que el número de personas que la perpetúa tiende a disminuir. El actual contexto socioeconómico y cultural parece demandar una transformación de la vitivinicultura local, así como una adaptación de esta tradición a la cultura moderna. A través de una metodología que combina diferentes técnicas cualitativas (revisión bibliográfica, recopilación de material de archivo y documental, entrevista y observación participante), se caracterizaron las Bodegas del Vino del País en funcionamiento tratando de analizar esta realidad desde el punto de vista de sus protagonistas y reflexionando sobre las distintas formas en que esta tradición podría reinventarse para sobrevivir.
 
[Abstract] The “Adegas do Viño do País” are family spaces for consumption, typical of the region of Betanzos, where the population comes to taste the local wines from the annuel production. The continuity of this tradition, a symbol of the living heritage of the region, is now at an uncertainty situation since the number of people who perpetuate it tends to decrease. The current socio-economic and cultural context seems to demand a transformation of local viticulture, as well as an adaptation of this tradition to modern culture. Through a methodology that combines different qualitative techniques (bibliographic revision, collection of archival and documentary material, interview and participant observation) the “Adegas do Viño do País” was characterized in operation triying to analyze this reality from the point of view of its protagonists and reflectioning on the diferente ways in witch this tradition could reinvente itself to survive.
 
Keywords
Adegas
Viño do país
Cultura
Tradición
Patrimonio
Modernidade
Betanzos
Bodegas
Vino del país
Modernidad
Cellers
Regional wine
Culture
Tradition
Heritage
Modernity
 
Rights
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