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dc.contributor.advisorFreire Picos, María Ángeles
dc.contributor.authorPeixoto Rodríguez, Alejandro
dc.contributor.otherUniversidade da Coruña. Facultade de Cienciases_ES
dc.date.accessioned2016-09-30T11:46:44Z
dc.date.available2016-09-30T11:46:44Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2183/17387
dc.description.abstract[Resumen] El presente trabajo muestra las fases de preparación y el desarrollo de una experiencia divulgativa para mostrar la importancia de la investigación con levaduras para el avance en la cura de enfermedades humanas. Tras una visión general sobre las alteraciones moleculares más comunes que se producen en las neuronas dañadas por la enfermedad de Alzheimer, se recoge la actividad divulgativa en la Semana de las Ciencias de Ponteareas y el cómo adaptamos el tema para un amplio público, su puesta en práctica y la elaboración de posters divulgativos para futuros actos.es_ES
dc.description.abstract[Resumo] O presente traballo mostra as fases de preparación e o desenvolvemento dunha experiencia divulgativa para mostrar a importancia da investigación con lévedos para o avance na cura de enfermidades humanas. Tras unha visión xeral sobre as actuacións moleculares máis comúns que se producen nas neuronas danadas pola enfermidade do Alzheimer, recóllese a actividade divulgativa na Semana das Ciencias de Ponteareas e como adaptamos o tema para un amplo público, a súa posta en práctica e a elaboración de pósters divulgativos para futuros actos.es_ES
dc.description.abstract[Abstract] The present work shows the preparation and phases development of an informative experience to point out the importance of research with yeast in order to advance in the cure of human diseases. After an overview of the most common molecular alterations that occur in neurons damaged by Alzheimer's disease, the informative activity was presented in the Week Sciences Ponteareas as well as how to adapt the topic to a broad audience, hands-on and preparation of informative posters for future events.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.rightsOs titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenidoes_ES
dc.subjectEnfermedad de Alzheimeres_ES
dc.subjectNeurodegeneraciónes_ES
dc.subjectProteínas TAUes_ES
dc.subjecta-sinucleínaes_ES
dc.subjectPéptido amiloidees_ES
dc.subjectOrganismo modeloes_ES
dc.subjectLevadurases_ES
dc.subjectDivulgaciónes_ES
dc.titleEmpleando levaduras para el estudio de la enfermedad de Alzheimeres_ES
dc.title.alternativeUsing yeasts to study Alzheimer diseasees_ES
dc.title.alternativeEmpregando lévedos para o estudo da enfermidade do Alzheimeres_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises_ES
dc.rights.accessinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES
dc.description.traballosTraballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2015/2016


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