Mostrar o rexistro simple do ítem

dc.contributor.advisorPomar Barbeito, Federico
dc.contributor.advisorSilvar Pereiro, Cristina
dc.contributor.authorBeceiro Durán, Cristina
dc.contributor.otherUniversidade da Coruña. Facultade de Cienciases_ES
dc.date.accessioned2015-09-29T11:24:51Z
dc.date.available2015-09-29T11:24:51Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2183/15261
dc.description.abstract[Resumen] El aluminio es un metal naturalmente frecuente en los suelos cultivables de todo el mundo, pero su efecto fitotóxico produce daños en las plantas y baja la calidad de las partes comestibles. Analizamos los efectos de un producto fitofortificante disponible comercialmente en plántulas de tomate (Solanum lycopersicum L.), con la intención de estudiar su capacidad de minimizar los efectos nocivos del aluminio. Los estudios de biomasa y de expresión génica no demostraron efectividad, pero el análisis por espectroscopía de infrarrojos de las paredes celulares de la raíz apunta a un posible efecto protector del producto relacionado con cambios en la composición de la pared.es_ES
dc.description.abstract[Resumo] O aluminio é un metal naturalmente frecuente nas terras aráveis de todo o mundo, pero o seu efecto fitotóxico produce danos nas plantas e baixa a calidade das partes comestíbeis. Analizamos os efectos dun produto fitofortificante disponible comercialmente en plántulas de tomate (Solanum lycopersicum L.), coa intención de estudar a súa capacidade de minimizar os efectos nocivos do aluminio. Os estudos de biomasa e de expresión xénica non demostraron efectividade, pero o análise por espectroscopía de infravermellos das paredes celulares da raíz apunta a un posíbel efecto protector do producto relacionado con cambios na composición da parede.es_ES
dc.description.abstract[Abstract] Aluminum is a naturally abundant metal in arable soils all across the world, but its phytotoxic effects cause damage to plants and lower the quality of the edible parts. We analyzed the effects of a commercially available phytostrenghtener on tomato (Solanum lycopersicum L.) seedlings, with the intention of studying its capacity to minimize damage by aluminum. Biomass and gene expression studies didn’t prove its effectiveness, but the analysis of root cell walls via infrared spectroscopy points to the product having a protective effect regarding changes in the cell wall composition.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.rightsOs titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenidoes_ES
dc.subjectAluminioes_ES
dc.subjectSueloses_ES
dc.subjectTomateses_ES
dc.titleEfecto de fitofortificantes comerciales sobre el crecimiento de cultivos hortícolases_ES
dc.title.alternativeEfecto de fitofortificantes comerciais sobre o crecemento de cultivos hortícolases_ES
dc.title.alternativeEffects of commercial phytostrengtheners on the growth of horticultural cropses_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises_ES
dc.rights.accessinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES
dc.description.traballosTraballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2014/2015


Ficheiros no ítem

Thumbnail

Este ítem aparece na(s) seguinte(s) colección(s)

Mostrar o rexistro simple do ítem