Listar por autor "Isidro, María Luisa"
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Alimentación en el adulto sano
Isidro, María Luisa (Universidade da Coruña, 2005) -
Approved and off-label uses of obesity medications, and potential new pharmacologic treatment options
Isidro, María Luisa; Cordido, Fernando (MDPI, 2010-01-12)[Abstract] Available anti-obesity pharmacotherapy options remain very limited and development of more effective drugs has become a priority. The potential strategies to achieve weight loss are to reduce energy intake by ... -
Complicaciones de la obesidad
Isidro, María Luisa (Universidade da Coruña, 2005) -
Ghrelin and growth hormone secretagogues, physiological and pharmacological aspect
Cordido, Fernando; Isidro, María Luisa; Nemina, Rosa; Sangiao-Alvarellos, Susana (Bentham Science, 2009)[Abstract] The first “growth hormone secretagogues” (GHSs) were discovered by Bowers et al. in 1977. In 1996 the GHSs receptor (GHS-R 1a) was cloned. The endogenous ligand for this receptor, ghrelin, was not identified ... -
Respuesta secretora de PYY1-36 y PYY3-36 en sujetos normales tras la ingesta de una comida mixta
Penín Álvarez, Manuel; Pérez-Fontán, Miguel; García-Buela, Jesús; Isidro, María Luisa; Martínez, Teresa; Outeiriño-Blanco, Elena; Rodríguez Carmona, Ana; Sangiao-Alvarellos, Susana; Vidal, Ovidio; Cordido, Fernando (Elsevier para Sociedad Española de Endocrinología y Nutrición, 2008-12-25)[Resumen] Introducción. El péptido YY (PYY) tiene 36 aminoácidos y lo sintetizan fundamentalmente las células L del intestino. El PYY aumenta tras las comidas y alcanza su nadir tras el ayuno. Tras la ingestión se liberan ...