Evaluación de la capacidad antimicrobiana de dos productos naturales, el ajo y la miel
Ver/Abrir
Use este enlace para citar
http://hdl.handle.net/2183/17459Colecciones
- Bioloxía, Grao en [468]
Metadatos
Mostrar el registro completo del ítemTítulo
Evaluación de la capacidad antimicrobiana de dos productos naturales, el ajo y la mielTítulo(s) alternativo(s)
Avaliación da capacidade antimicrobiana de dous productos naturais, o allo e a melEvaluation of antimicrobial activity of two natural products, garlic and honey
Autor(es)
Directores
Herrero, ConcepciónFecha
2016Centro/Dpto/Entidad
Universidade da Coruña. Facultade de CienciasDescripción
Traballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2015/2016Resumen
[Resumen] El empleo de plantas medicinales con fines curativos se lleva a cabo desde tiempos inmemoriales. El ajo (Allium sativum) es quizá de los bulbos más conocidos en la antigüedad por sus propiedades curativas y ha adquirido una larga reputación como un agente medicinal terapéutico. La miel es otro producto natural con notables propiedades medicinales. Sus propiedades varían en función de diversos factores. Estas propiedades han sido el motivo para realizar este estudio y comprobar el efecto antimicrobiano de estos dos productos en diferentes tipos de microorganismos. Los resultados muestran que el ajo tiene un efecto antibiótico notable en las cepas estudiadas, mientras que la miel no muestra un efecto significativo en el crecimiento de las mismas. [Resumo] O emprego de plantas medicinais con fins curativos lévase a cabo dende tempos inmemoriais. O allo (Allium sativum) é quizáis dos bulbos máis coñecidos na antigüidade polas suas propiedades curativas e adquiriu unha larga reputación como axente medicinal terapéutico. O mel e outro produto natural con notables propiedades medicinais. As súas propiedades varían en función de diversos factores. Estas propiedades foron o motivo para realizar este estudio e comprobar o efecto antimicrobiano destes dous produtos en diferentes tipos de microorganismos. Os resultados mostran que o allo ten un efecto antibiótico notable nas cepas estudiadas, mentras que o mel non mostra un efecto significativo no crecemento das mesmas. [Abstract] The use of medicinal herbs has been reported since immemorial times. Garlic (Allium sativum) is one of the best known bulbs in the antiquity for its healthy properties and it has acquired a great reputation as a medicinal agent. Honey is another product with important medicinal properties. Its properties vary depending on different factors. Taking into account these properties, the antimicrobial activity of these two products was assayed against different microorganisms. Results obtained show a remarkable antimicrobial effect of garlic extract against all the microorganisms assayed, whereas honey did not show any effect against them.
Palabras clave
Ajo
Miel
Crecimiento
Allo
Mel
Microorganismo
Antimicrobiano
Crecemento
Garlic
Honey
Microorganisms
Antimicrobial
Growth
Miel
Crecimiento
Allo
Mel
Microorganismo
Antimicrobiano
Crecemento
Garlic
Honey
Microorganisms
Antimicrobial
Growth
Derechos
Os titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenido