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Características de Tenebrio molitor como alimento (Proyecto divulgativo)

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SilvaVazquez_Andres_TFG_2021.pdf (694.0Kb)
Use este enlace para citar
http://hdl.handle.net/2183/29251
Coleccións
  • Traballos académicos (FCIE) [1007]
Metadatos
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Título
Características de Tenebrio molitor como alimento (Proyecto divulgativo)
Título(s) alternativo(s)
Características de Tenebrio molitor como alimento (Proxecto divulgativo)
Aspects of Tenebrio molitor as Food (A Scientific Dissemination Project)
Autor(es)
Silva Vázquez, Andrés
Director(es)
González-Tizón, Ana M.
Data
2021
Centro/Dpto/Entidade
Universidade da Coruña. Facultade de Ciencias
Descrición
Traballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2020/2021
Resumo
[Resumen] Pese a que los insectos han estado siempre presentes en la dieta humana, práctica conocida como entomofagia, éstos se hallan fuera de la cultura gastronómica occidental. Mediante la realización de un taller de divulgación científica, queremos introducir la forma larvaria de la especie Tenebrio molitor, la cual destaca por su elevado índice de conversión alimenticia, sus excelentes valores nutricionales y su bajo impacto ambiental. Con esta visión tan positiva de esta especie pretendemos introducirla al público general como una fuente de proteína animal alternativa a las tradicionales, ya que pueden ser la clave para abordar futuros problemas derivados de la escasez de recursos naturales.
 
[Resumo] Aínda que os insectos sempre estiveron presentes na dieta humana,práctica coñecida como entomofaxia, están fóra da cultura gastronómica occidental. Realizando un obradoiro de divulgación científica, queremos introducir a forma larvaria da especie Tenebrio molitor, que destaca pola súa alta taxa de conversión de alimentos, os seus excelentes valores nutricionais e o seu baixo impacto ambiental. Con esta visión tan positiva desta especie, pretendemos presentala ao público xeral como fonte alternativa de proteína animal ás tradicionais, xa que poden ser a clave para abordar problemas futuros derivados da escaseza de recursos naturais.
 
[Abstract] Although insects have always been present in the human diet, practice known as entomophagy, they are outside the western gastronomic culture. By conducting a scientific dissemination workshop, we want to introduce the larval form of the Tenebrio molitor species, which stands out for its high food conversion rate, its excellent nutritional values and its low environmental impact. With this very positive vision of this species, we intend to introduce it to the general public as an alternative source of animal protein to traditional ones, since they may be the key to addressing future problems derived from the scarcity of natural resources.
 
Palabras chave
Tenebrio molitor
Entomofagia
Insectos
Dieta humana
Conversión alimenticia
Valor nutricional
Impacto ambiental
Recursos naturales
Entomofaxia
Recursos naturais
Entomophagy
Insects
Human diet
Feed conversion
Nutritional value
Environmental impact
Natural resources
 
Dereitos
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