Mostrar o rexistro simple do ítem
Study of the quality of dark chocolate (70% cocoa) present in the market
dc.contributor.advisor | Díaz, José | |
dc.contributor.advisor | Veloso Freire, Javier | |
dc.contributor.author | Dieye Zotes, Yacine | |
dc.contributor.other | Universidade da Coruña. Facultade de Ciencias | es_ES |
dc.date.accessioned | 2021-12-21T08:30:56Z | |
dc.date.available | 2021-12-21T08:30:56Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/2183/29182 | |
dc.description.abstract | [Abstract] During the last few decades, dark chocolate has increased its demand at a global scale, mainly due to the popularity of the idea of its multiple benefits. From this concept, the variety of the supply of dark chocolate (70% cocoa) present in the local market of the metropolitan area of A Coruña (Spain) is analyzed in this study, with the aim of studying the offer range. In addition, the quality of the offered products is also analyzed, taking into account the reliability of the commercial data and the presence of substances that are favorable or harmful for human health. Lastly, a population tasting survey is performed, in order to conclude (by using the mentioned analysis too) if there is a good offer of dark chocolate 70% cocoa in the mentioned area (as an example of spanish town) | es_ES |
dc.description.abstract | [Resumen] En las últimas décadas, el chocolate negro ha aumentado su demanda a escala global, debido en gran medida a la popularidad de la idea de sus múltiples beneficios para la salud humana. A partir de este concepto, en este estudio se analiza la variedad de oferta de chocolate negro (70% de cacao) presente en el mercado local del área metropolitana de A Coruña (España), con la finalidad de estudiar el rango de oferta. Además, también se analiza la calidad de los productos ofertados, teniendo en cuenta la fiabilidad de los datos comerciales y la presencia de substancias favorables y nocivas para la salud humana. Por último, en el estudio también se realiza una encuesta poblacional a modo de cata, para, junto con los análisis mencionados, concluir si existe una buena oferta de chocolate negro 70% cacao en dicha zona (como ejemplo de ciudad española) | es_ES |
dc.description.abstract | [Resumo] Nas últimas décadas, o chocolate negro aumentou a súa demanda a escala global, debido nunha gran medida á popularidade da idea dos seus múltiples beneficios para a saúde humana. Partindo deste concepto, neste estudo analízase a variedade de oferta de chocolate negro (70% cacao) presente no mercado local da área metropolitana de A Coruña (España), coa finalidade de estudar o rango de oferta. Ademais, tamén analízase a calidade dos produtos ofertados, tendo en conta a fiabilidade dos datos comerciais e mais a presenza de substancias favorables ou daniñas para a saúde humana. Por último, no estudo tamén se fai unha enquisa poboacional a modo de cata, para, xunto coas análises mencionadas, chegar á conclusión de se existe una boa oferta de chocolate negro 70% cacao en dita zona (coma exemplo de cidade española) | es_ES |
dc.language.iso | eng | es_ES |
dc.rights | Os titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenido | es_ES |
dc.subject | Dark chocolate | es_ES |
dc.subject | Lipid content | es_ES |
dc.subject | Phenolic compounds | es_ES |
dc.subject | Tasting survey | es_ES |
dc.subject | Chocolate negro | es_ES |
dc.subject | Contenido en lípidos | es_ES |
dc.subject | Compuestos fenólicos | es_ES |
dc.subject | Cata | es_ES |
dc.subject | Contido en lípidos | es_ES |
dc.subject | Compostos fenólicos | es_ES |
dc.title | Study of the quality of dark chocolate (70% cocoa) present in the market | es_ES |
dc.title.alternative | Estudio de la calidad del chocolate negro (70% cacao) presente en el mercado | es_ES |
dc.title.alternative | Estudo da calidade do chocolate negro (70% cacao) presente no mercado | es_ES |
dc.type | info:eu-repo/semantics/bachelorThesis | es_ES |
dc.rights.access | info:eu-repo/semantics/openAccess | es_ES |
dc.description.traballos | Traballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2020/2021 | es_ES |
Ficheiros no ítem
Este ítem aparece na(s) seguinte(s) colección(s)
-
Bioloxía, Grao en [451]