Análisis microbiológico de aguas naturales
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http://hdl.handle.net/2183/19635Coleccións
- Bioloxía, Grao en [451]
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Análisis microbiológico de aguas naturalesTítulo(s) alternativo(s)
Análise microbiolóxica de augas naturaisMicrobiological analysis of natural waters
Autor(es)
Director(es)
Herrero, ConcepciónFidalgo Paredes, Pablo
Data
2017Centro/Dpto/Entidade
Universidade da Coruña. Facultade de CienciasResumo
[Resumen] En el Ayuntamiento de Ribadeo (Lugo) se estimó la carga microbiológica presente en el agua de cuatro fuentes (fuente del Valín, Sta. Cruz, Ove y fuente de Cedofeita), un río (río de Esteiro) y un pozo para determinar si cumplían los parámetros microbiológicos establecidos en el Real Decreto 140/2003 referidos a la calidad del agua de consumo humano. Los microorganismos analizados fueron los indicadores de contaminación fecal (grupo coliforme, enterococos y Clostridium perfringens), los microorganismos totales cultivables a 22ºC y 37ºC y Pseudomonas aeruginosa. Los resultados obtenidos mostraron una baja abundancia de microorganismos cultivables y ausencia total del resto de indicadores en las cuatro fuentes y el pozo, mientras que la muestra de río presentó contaminación de origen fecal, siendo así sus aguas una posible fuente de transmisión de microorganismos patógenos. [Resumo] No Concello de Ribadeo (Lugo) estimouse a carga microbiolóxica presente na auga de catro fontes (fonte do Valín, Sta. Cruz, Ove e fonte de Cedofeita), un río e un pozo para determinar se cumprían os parámetros microbiolóxicos establecidos no Real Decreto
140/2003 referidos á calidade da auga de consumo humano. Os microorganismos
analizados foron os indicadores de contaminación fecal (grupo coliforme, enterococos e
Clostridium perfringens), os microorganismos cultivables a 22ºC e 37ºC e Pseudomonas
aeruginosa. Os resultados obtidos amosaron unha baixa abundancia de microorganismos
cultivables e ausencia total do resto nas catro fontes e no pozo, mentres que no río
supéranse amplamente tódolos parámetros analizados, sendo así as súas augas unha
posible fonte de transmisión de microorganismos patóxenos. [Abstract] Microbiological analyses of water from different points in Ribadeo village were carried out: four fountains (Fuente del Valín, fuente de Sta. Cruz, fuente de Ove y fuente de Cedofeita), one well and one river (río de Esteiro). Microbiological parameters related to
water quality were estimated taking into account the normative published in the Real
Decreto 140/2003 referred to potability of water. The microorganisms analysed were the
indicators of faecal pollution (“coliform group”, enterococci and Clostridium perfrigens), the
cultivable microorganisms at a 22 and 37ºC and Pseudomonas aeruginosa. The results
obtained show a low concentrations of cultivable microorganisms and a complete absence
of the remaining indicators in the four fountains and the well, while in the river all
parameters analysed are substantially exceeded. Therefore, the river waters could be a
potential source of transmission of pathogenic microorganisms.
Palabras chave
Agua
Análisis microbiológico
Fuente
Auga
Análise microbiolóxica
Fonte
Contaminación fecal
Water
Microbiologycal analysis
Fountain
Faecal pollution
Análisis microbiológico
Fuente
Auga
Análise microbiolóxica
Fonte
Contaminación fecal
Water
Microbiologycal analysis
Fountain
Faecal pollution
Descrición
Traballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2016/2017
Dereitos
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