Mostrar o rexistro simple do ítem

dc.contributor.advisorPomar, Federico
dc.contributor.advisorGarcía Ulloa, Alba
dc.contributor.authorCastelo López, Brais
dc.contributor.otherUniversidade da Coruña. Facultade de Cienciases_ES
dc.date.accessioned2017-10-17T17:48:23Z
dc.date.available2017-10-17T17:48:23Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2183/19596
dc.descriptionTraballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2016/2017es_ES
dc.description.abstract[Resumen] En este estudio se evaluó el efecto del producto Manvert Sulphos ® en el cultivo de plantas de lechuga (Lactuca sativa L.). Manvert Sulphos ® es una solución nitrogenada con un alto contenido en azufre, cuya acción principal consiste en nutrir y fortalecer la planta, aunque de forma secundaria también puede mejorar la defensa de la planta ante patógenos e inducir la resistencia de la planta mediante la activación de sus defensas naturales. Para determinar los efectos y la eficacia del producto se estudiaron los siguientes parámetros en plantas tratadas y control: peso fresco, peso seco y peso de cenizas, actividad fotosintética, contenido de proteínas totales y medida de la actividad peroxidasa y concentración de pigmentos fotosintéticos y compuestos fenólicos. Una vez estudiados estos parámetros se pudo observar que existían diferencias significativas en el peso fresco y peso seco de las plantas y en algunos parámetros de la actividad fotosintética. Estos resultados sugieren que el producto Manvert Sulphos ® tuvo efectos en procesos del metabolismo primario de la planta.es_ES
dc.description.abstract[Resumo] Neste estudo evaluouse o efecto do producto Manvert Sulphos ® no cultivo de plantas de leituga (Lactuca sativa L.). Manvert Sulphos ® é una solución nitroxenada cun alto contido de xofre, cuxo principal efecto é nutrir e fortalecer a planta, aínda que de maneira secundaria tamén pode mellorar a defensa da planta ante patóxenos e inducir a resistencia da planta mediante a activación das súas defensas naturais. Para determinar os efectos e a eficacia do producto estudiáronse os seguintes parámetros en plantas tratadas e control: peso fresco, peso seco e peso de cenizas, actividade fotosintética, contenido de proteínas totales e medida da actividade peroxidasa e concentración de pigmentos fotosintéticos e compostos fenólicos. Unha vez estudados estos parámetros púidose observar que existían diferenzas significativas no peso fresco e seco das plantas e nalgúns parámetros da actividade fotosintética. Istos resultados suxiren que o producto Manvert Sulphos ® tivo efectos en procesos do metabolismo primario da planta.es_ES
dc.description.abstract[Abstract] In this study it has been evaluated the effect of the product Manvert Sulphos ® on lettuce (Lactuca sativa L.). The product Manvert Sulphos ® is a nitrogenous solution with a high content of sulfur, whose main action is nourishing and strengthening the plant, although secondarily it can also improve the defense of the plant against pathogens and induce the resistance of the plant through the activation of their natural defenses. To determine the effects and efficacy of the product the following parameters were studied in treated and control plants: fresh weight, dry weight and ash weight, photosynthetic activity, total protein content and measurement of peroxidase activity and concentration of photosynthetic pigments and phenolic compounds. Once these parameters were studied, it was observed that there were significant differences in the fresh weight and dry weight of the plants and in some parameters of the photosynthetic activity. These results suggest that the product Manvert Sulphos ® had effects on the processes of the primary metabolism of the plant.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.rightsOs titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenidoes_ES
dc.subjectAzufrees_ES
dc.subjectFitofortificanteses_ES
dc.subjectFotosíntesises_ES
dc.subjectPeroxidasases_ES
dc.subjectClorofilaes_ES
dc.subjectLactucaes_ES
dc.subjectXofrees_ES
dc.subjectFotosíntesees_ES
dc.subjectSulfures_ES
dc.subjectPhytofortifieres_ES
dc.subjectPhotosynthesises_ES
dc.subjectPeroxidasees_ES
dc.subjectChlorophylles_ES
dc.titleEfecto de fitofortificantes y otros productos sobre el crecimiento y metabolismo de cultivos hortícolases_ES
dc.title.alternativeEfecto de fitofortificantes e outros productos sobre o crecemento e metabolismo de cultivos hortícolases_ES
dc.title.alternativeEffect of phytofortifiers and other products on the growth and metabolism of horticultural cropses_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises_ES
dc.rights.accessinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES


Ficheiros no ítem

Thumbnail

Este ítem aparece na(s) seguinte(s) colección(s)

Mostrar o rexistro simple do ítem