Optimización del cultivo en tanque de “lechuga de mar” (Ulva ohnoi, Ulvophyceae, Chlorophyta)
Use this link to cite
http://hdl.handle.net/2183/33454Collections
- Bioloxía, Grao en [468]
Metadata
Show full item recordTitle
Optimización del cultivo en tanque de “lechuga de mar” (Ulva ohnoi, Ulvophyceae, Chlorophyta)Alternative Title(s)
Optimización do cultivo en tanque de “leituga de mar” (Ulva ohnoi, Ulvophyceae, Chlorophyta)Optimisation of “sea lettuce” tank culture (Ulva ohnoi, Ulvophyceae, Chlorophyta)
Author(s)
Directors
Cremades, JavierDate
2023Center/Dept./Entity
Universidade da Coruña. Facultade de CienciasDescription
Traballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2022/2023Abstract
[Resumen] El presente estudio investigó el efecto de diferentes longitudes de onda de luz (blanca,
azul, roja y magenta) en el crecimiento y desarrollo del alga Ulva ohnoi. El propósito es
encontrar una fuente de iluminación que permita obtener la mayor productividad,
calidad del cultivo y capacidad de biofiltración, minimizando al mismo tiempo el
consumo energético.
Se llevó a cabo un experimento controlado en el cual se expusieron muestras de Ulva
ohnoi a la misma intensidad lumínica (iluminación de 350 ± 20 μmol.m-2s-1), en 3
experiencias diferentes en las que se utilizaron 2 longitudes de onda distintas en cada
experiencia. Se midieron parámetros de crecimiento, como la tasa de crecimiento
relativa en peso húmedo, y las tasas de asimilación de nutrientes, a intervalos regulares
durante 11 días.
Los resultados revelaron que las diferentes longitudes de onda de luz tuvieron efectos
con diferencias significativas en el crecimiento y capacidad de biofiltración de Ulva
ohnoi, mostrando una mayor efectividad de las luces LED azules y blancas en
comparación con la luz LED roja o magenta. Por otro lado se observó que los dispositivos
de luz LED roja por sí solos produjeron tasas de crecimiento considerablemente más
bajas que los otros tipos de LED. Además, el consumo energético de cada tipo de luz
jugó un papel importante al comparar su eficacia, variando desde los 28,3 W/h para la
luz blanca hasta los 11,9 W/h para la luz roja.
Esto sugiere que la longitud de onda de la luz juega un papel importante en la fisiología
y el crecimiento de Ulva ohnoi, lo que podría tener implicaciones para la optimización
de condiciones de cultivo y la producción de esta alga en sistemas de acuicultura indoor. [Abstract] The present study investigated the effect of different wavelengths of light (white, blue,
red, and magenta) on the growth and development of the green seaweed Ulva ohnoi.
The purpose is to find a light source that allows obtaining the highest productivity, crop
quality and biofiltration capacity, while minimizing energy consumption.
A controlled experiment was carried out in which Ulva ohnoi samples were exposed to
the same light intensity (illumination of 350 ± 20 μmol·m-2·s-1), in 3 different experiments
in which 2 different wavelengths were used in each experience. Growth parameters,
such as relative wet weight growth rate, and nutrient assimilation rates, were measured
at regular intervals for 11 days. The results revealed that the different wavelengths of light had significantly different
effects on the growth and biofiltration capacity of Ulva ohnoi, showing higher
effectiveness of blue and white LED lights compared to pure red and magenta LED
lights.
On the other hand, it was observed that red LED light fixtures alone produced
considerably lower growth rates than the other types of LEDs. In addition, the energy
consumption of each type of light played an important role when comparing their
efficiency, ranging from 28.3 W/h for white light to 11.9 W/h for red light.
This suggests that the wavelength of light plays an important role in the physiology and
growth of Ulva ohnoi, which could have implications for the optimization of culture
conditions and the production of this alga in indoor aquaculture systems. [Resumo] O presente estudo investigou o efecto de diferentes lonxitudes de onda de luz (branca,
azul, vermella e magenta) no crecemento e desenvolvemento do alga Ulva ohnoi. O
propósito é atopar unha fonte de iluminación que permita obter a maior produtividade,
calidade do cultivo e capacidade de biofiltración, minimizando ao mesmo tempo o
consumo enerxético.
Levouse a cabo un experimento controlado no cal se expuxeron mostras de Ulva ohnoi
á mesma intensidade lumínica (iluminación de 350 ± 20 μmol.m-2s-1), en 3 experiencias
diferentes nas que se utilizaron 2 lonxitudes de onda distintas en cada experiencia.
Medíronse parámetros de crecemento, tales como a taxa de crecemento relativa en
peso húmido e as taxas de asimilación de nutrientes, a intervalos regulares durante 11
días.
Os resultados revelaron que as diferentes lonxitudes de onda de luz tiveron efectos con
diferenzas significativas no crecemento e capacidade de biofiltración de Ulva ohnoi,
mostrando unha maior efectividade de lócelas LED azuis e brancas en comparación coa
luz LED vermella ou magenta. Doutra banda observouse que os dispositivos de luz LED
vermella por si sós produciron taxas de crecemento considerablemente máis baixas que
os outros tipos de LED. Ademais, o consumo enerxético de cada tipo de luz xogou un
papel importante ao comparar a súa eficacia, variando desde os 28,3 W/h para a luz
branca ata os 11,9 W/h para a luz vermella.
Isto suxire que a lonxitude de onda da luz xoga un papel importante na fisioloxía e o
crecemento de Ulva ohnoi, o que podería ter implicacións para a optimización de
condicións de cultivo e a produción desta alga en sistemas de acuicultura indoor.
Keywords
Ulva ohnoi
Espectro de luz
Tasa de crecimiento
Eficiencia de biofiltración
AMTI
Light spectrum
Growth rate
Biofiltration efficiency
Taxa de crecemento
Espectro de luz
Tasa de crecimiento
Eficiencia de biofiltración
AMTI
Light spectrum
Growth rate
Biofiltration efficiency
Taxa de crecemento
Rights
Os titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenido