Selección de presa por nutrias en cautividad
Use este enlace para citar
http://hdl.handle.net/2183/29183Coleccións
- Bioloxía, Grao en [439]
Metadatos
Mostrar o rexistro completo do ítemTítulo
Selección de presa por nutrias en cautividadTítulo(s) alternativo(s)
Escolla de presa por lontras en catividadePrey selection by otters in captivity
Autor(es)
Director(es)
Martínez-Abraín, AlejandroData
2021Centro/Dpto/Entidade
Universidade da Coruña. Facultade de CienciasDescrición
Traballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2020/2021Resumo
[Resumen] En condiciones silvestres, la dieta de la nutria euroasiática se compone
fundamentalmente de peces, aunque diversos tipos de presa, como el cangrejo
rojo, forman parte importante de la misma como presas secundarias. La elección
de una presa se hace intentando maximizar la relación beneficio/coste, como
balance del aporte energético y la dificultad de captura y manejo de cada presa.
En este TFG estudié una nutria en cautividad para poder observar la selección
de presa en un entorno experimental controlado para estudiar si las preferencias
tróficas en este tipo de hábitat se asemejan a las observadas en campo o no. Se
ofrecieron a la nutria diversas alternativas de presa por parejas. La nutria prefirió
consumir peces muertos y autóctonos de cualquier tamaño. Los cangrejos fueron
siempre rechazados. Los resultados se discutieron en el marco teórico de la TFO
(Teoría del Forrajeo Óptimo). Se concluyó que los factores que determinan la
dieta de Lutra lutra en su hábitat natural no son los mismos que en cautividad,
puesto que las necesidades energéticas no son las mismas. Además, la nutria
muestra habituación hacia la presa que se le suministra habitualmente. El
pequeño tamaño muestral de este trabajo se debió a las restricciones impuestas
por la pandemia. [Resumo] En condicións silvestres, a dieta da lontra euroasiática componse
fundamentalmente de peixes, aínda que diversos tipos de presa, como o
cangrexo vermello, forman parte importante da mesma como presas
secundarias. A selección dunha presa faise tentando maximizar a relación
beneficio/custo, como balance da achega enerxética e a dificultade de captura e
manexo de cada presa. Neste TFG estudei unha lontra en catividade para poder
observar a elección de presa nunha contorna experimental controlada para
estudar se as preferencias tróficas neste tipo de hábitat aseméllanse ás
observadas en campo ou non. Ofrecéronse á lontra diversas alternativas de
presa por parellas. A londra preferiu consumir peixes mortos e autóctonos de
calquera tamaño. Os cangrexos foron sempre rexeitados. Os resultados
discutíronse no marco teórico da TFO (Teoría do Forraxeo Óptimo). Concluíuse
que os factores que determinan a dieta de Lutra lutra no seu hábitat natural non
son os mesmos que en catividade, posto que as necesidades enerxéticas non
son as mesmas. Ademais a londra mostra habituación cara á presa que se lle
ofrece habitualmente. O pequeno tamaño de mostra deste traballo debeuse ás
restricións impostas pola pandemia. [Abstract] In the wild, the diet of the Eurasian otter consists primarily of fish, although
various types of prey, such as the red crayfish, form an important part of the diet
as secondary prey. The choice of prey is made trying to maximise the benefit/cost
ratio, as a balance of energy intake and the difficulty of capture and handling of
each prey item. In this dissertation I studied an otter in captivity in order to observe
prey choice in a controlled experimental environment to study whether trophic
preferences in this type of habitat resemble those observed in the field or not.
The otter was offered a variety of prey choices in pairs. Otter preferred to
consume dead and native fish of all sizes. Crayfishes were always rejected. The
results were discussed within the theoretical framework of OFT (Optimal Foraging
Theory). I concluded that the factors determining the diet of Lutra lutra in the wild
are not the same as in captivity, as energy requirements are not the same either.
In addition, otter showed habituation towards the prey they are habituated to. The
small sample size of this work was due to the restrictions imposed by the COVID
pandemic.
Palabras chave
Lutra lutra
Nutria euroasiática
Procambarus clarkii
Cangrejo
Peces
Dieta
Preferencia
Cautividad
Forrajeo óptimo
TFO
Lontra euroasiática
Cangrexo
Peixes
Dieta
Catividade
Forraxeo óptimo
Euroasian otter
Crayfish
Fishes
Diet
Preference
Captivity
Optimal foraging
Nutria euroasiática
Procambarus clarkii
Cangrejo
Peces
Dieta
Preferencia
Cautividad
Forrajeo óptimo
TFO
Lontra euroasiática
Cangrexo
Peixes
Dieta
Catividade
Forraxeo óptimo
Euroasian otter
Crayfish
Fishes
Diet
Preference
Captivity
Optimal foraging
Dereitos
Os titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenido