Cocinas y refectorios en los monasterios gallegos

Ver/ abrir
Use este enlace para citar
http://hdl.handle.net/2183/28202
A non ser que se indique outra cousa, a licenza do ítem descríbese como Atribución-NoComercial-CompartirIgual 4.0
Coleccións
Metadatos
Mostrar o rexistro completo do ítemTítulo
Cocinas y refectorios en los monasterios gallegosAutor(es)
Director(es)
Pernas Alonso, InésData
2021Centro/Dpto/Entidade
Universidade da Coruña. Escola Técnica Superior de ArquitecturaDescrición
Traballo fin de grao (UDC.ETSA). Estudos en arquitectura. Curso 2020/2021Resumo
[Resumen] En el presente trabajo se tratará de ofrecer una imagen general de los espacios culinarios en los monasterios medievales, centrando la atención en la cocina y el refectorio. Para ello se estudiarán las formas monásticas originarias y se profundizará en las costumbres y ritos relativos al acto de cocinar y comer, además de la vinculación con la arquitectura que acompaña a estos espacios. Posteriormente se iniciará un recorrido a través del análisis en planta de cinco monasterios gallegos, seguido de un estudio pormenorizado y a menor escala de las cocinas y los refectorios del monasterio de San Xoán de Poio, Santa María de Monfero y Santa María de Sobrado dos Monxes [Resumo] No presente traballo tratarase de ofrecer unha imaxe xeral dos espazos culinarios nos mosteiros medievais, centrando a atención na cociña e o refectorio. Para iso estudaranse as formas monásticas orixinarias e coñeceranse os costumes e ritos relativos ao acto de cociñar e comer, ademais da vinculación coa arquitectura que acompaña a estes espazos. Posteriormente iniciarase un percorrido a través da análise en planta de cinco mosteiros galegos, seguido dun estudo profundo e a menor escala das cociñas e os refectorios do mosteiro de San Xoán de Poio, Santa María de Monfero e Santa María de Sobrado dos Monxes. [Abstract] This study will try to offer a general picture of the culinary spaces in medieval monasteries, focusing on the kitchen and the refectory. For this purpose, the original monastic forms will be studied as well as the customs and rites related to the act of cooking and eating, in addition to the link with the architecture that accompanies these spaces. Subsequently, we will begin a review of the floor plans of five Galician monasteries, followed by an in-depth study on a smaller scale of the kitchens and refectories of the monasteries of San Xoán de Poio, Santa María de Monfero and Santa María de Sobrado dos Monxes.
Dereitos
Atribución-NoComercial-CompartirIgual 4.0