Skip navigation
  •  Home
  • UDC 
    • Getting started
    • RUC Policies
    • FAQ
    • FAQ on Copyright
    • More information at INFOguias UDC
  • Browse 
    • Communities
    • Browse by:
    • Issue Date
    • Author
    • Title
    • Subject
  • Help
    • español
    • Gallegan
    • English
  • Login
  •  English 
    • Español
    • Galego
    • English
  
View Item 
  •   DSpace Home
  • Escola Técnica Superior de Arquitectura
  • Traballos académicos (ETSAC)
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Escola Técnica Superior de Arquitectura
  • Traballos académicos (ETSAC)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Cocinas y refectorios en los monasterios gallegos

Thumbnail
View/Open
FrancoRoo_Paula_TFG_2021.pdf (90.94Mb)
Use this link to cite
http://hdl.handle.net/2183/28202
Atribución-NoComercial-CompartirIgual 4.0
Except where otherwise noted, this item's license is described as Atribución-NoComercial-CompartirIgual 4.0
Collections
  • Traballos académicos (ETSAC) [383]
Metadata
Show full item record
Title
Cocinas y refectorios en los monasterios gallegos
Author(s)
Franco Roo, Paula
Directors
Pernas Alonso, Inés
Date
2021
Center/Dept./Entity
Universidade da Coruña. Escola Técnica Superior de Arquitectura
Description
Traballo fin de grao (UDC.ETSA). Estudos en arquitectura. Curso 2020/2021
Abstract
[Resumen] En el presente trabajo se tratará de ofrecer una imagen general de los espacios culinarios en los monasterios medievales, centrando la atención en la cocina y el refectorio. Para ello se estudiarán las formas monásticas originarias y se profundizará en las costumbres y ritos relativos al acto de cocinar y comer, además de la vinculación con la arquitectura que acompaña a estos espacios. Posteriormente se iniciará un recorrido a través del análisis en planta de cinco monasterios gallegos, seguido de un estudio pormenorizado y a menor escala de las cocinas y los refectorios del monasterio de San Xoán de Poio, Santa María de Monfero y Santa María de Sobrado dos Monxes
 
[Resumo] No presente traballo tratarase de ofrecer unha imaxe xeral dos espazos culinarios nos mosteiros medievais, centrando a atención na cociña e o refectorio. Para iso estudaranse as formas monásticas orixinarias e coñeceranse os costumes e ritos relativos ao acto de cociñar e comer, ademais da vinculación coa arquitectura que acompaña a estes espazos. Posteriormente iniciarase un percorrido a través da análise en planta de cinco mosteiros galegos, seguido dun estudo profundo e a menor escala das cociñas e os refectorios do mosteiro de San Xoán de Poio, Santa María de Monfero e Santa María de Sobrado dos Monxes.
 
[Abstract] This study will try to offer a general picture of the culinary spaces in medieval monasteries, focusing on the kitchen and the refectory. For this purpose, the original monastic forms will be studied as well as the customs and rites related to the act of cooking and eating, in addition to the link with the architecture that accompanies these spaces. Subsequently, we will begin a review of the floor plans of five Galician monasteries, followed by an in-depth study on a smaller scale of the kitchens and refectories of the monasteries of San Xoán de Poio, Santa María de Monfero and Santa María de Sobrado dos Monxes.
 
Rights
Atribución-NoComercial-CompartirIgual 4.0

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsResearch GroupAcademic DegreeThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsResearch GroupAcademic Degree

My Account

LoginRegister

Statistics

View Usage Statistics
Sherpa
OpenArchives
OAIster
Scholar Google
UNIVERSIDADE DA CORUÑA. Servizo de Biblioteca.    DSpace Software Copyright © 2002-2013 Duraspace - Send Feedback