Skip navigation
  •  Inicio
  • UDC 
    • Cómo depositar
    • Políticas del RUC
    • FAQ
    • Derechos de autor
    • Más información en INFOguías UDC
  • Listar 
    • Comunidades
    • Buscar por:
    • Fecha de publicación
    • Autor
    • Título
    • Materia
  • Ayuda
    • español
    • Gallegan
    • English
  • Acceder
  •  Español 
    • Español
    • Galego
    • English
  
Ver ítem 
  •   RUC
  • Facultade de Ciencias
  • Investigación (FCIE)
  • Ver ítem
  •   RUC
  • Facultade de Ciencias
  • Investigación (FCIE)
  • Ver ítem
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Test for the Production and Assay of the Proteolytic Activities of Halophilic Bacteria and Archaea Isolated from Algerian Hypersaline Environments

Thumbnail
Ver/Abrir
GonzalezSiso_MariaIsabel_2020_Test_production_assay_proteolytic_activities_halophilic_bacteria_archaea_isolated.pdf (648.9Kb)
Use este enlace para citar
http://hdl.handle.net/2183/27697
Atribución 4.0 Internacional
Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe como Atribución 4.0 Internacional
Colecciones
  • Investigación (FCIE) [1228]
Metadatos
Mostrar el registro completo del ítem
Título
Test for the Production and Assay of the Proteolytic Activities of Halophilic Bacteria and Archaea Isolated from Algerian Hypersaline Environments
Autor(es)
Benmebarek, Hania
Escuder-Rodríguez, Juan-José
González-Siso, María-Isabel
Kharroub, Karima
Fecha
2020-12-24
Cita bibliográfica
Benmebarek, H.; Escuder-Rodríguez, J.-J.; González-Siso, M.-I.; Karroub, K. Test for the Production and Assay of the Proteolytic Activities of Halophilic Bacteria and Archaea Isolated from Algerian Hypersaline Environments. Proceedings 2020, 66, 12. https://doi.org/10.3390/proceedings2020066012
Resumen
[Abstract] The present work was carried out on 133 halophilic strains isolated on MGM (Modified Growth Medium) medium with 12 and 23% (w/v) of salt. A screening of the extracellular proteolytic activities, carried out on the same medium supplemented with casein or gelatin at 1% (w/v), allowed us to select 24 bacterial and 21 archaeal strains presenting a precipitate around the colonies for casein and/or a translucent halo (after addition of Frazier’s reagent) for gelatin. The enzymatic test was performed on liquid medium in microculture in a 2 mL Eppendorf tube. The assay of the proteolytic activity, using Azocasein as substrate, followed two protocols—the first with PBS and the second with Tris HCl, with positive and negative controls—and demonstrated interesting results for 10 strains among the 45 tested including five bacteria and five archaea. These underwent morphological, physiological and molecular characterizations based on amplification and sequencing of the 16S ribosomal RNA gene.
Palabras clave
Halophilic bacteria
Halophilic archaea
Proteolytic activity
Hypersaline environments
 
Versión del editor
https://doi.org/10.3390/proceedings2020066012
Derechos
Atribución 4.0 Internacional
ISSN
2504-3900

Listar

Todo RUCComunidades & ColeccionesPor fecha de publicaciónAutoresTítulosMateriasGrupo de InvestigaciónTitulaciónEsta colecciónPor fecha de publicaciónAutoresTítulosMateriasGrupo de InvestigaciónTitulación

Mi cuenta

AccederRegistro

Estadísticas

Ver Estadísticas de uso
Sherpa
OpenArchives
OAIster
Scholar Google
UNIVERSIDADE DA CORUÑA. Servizo de Biblioteca.    DSpace Software Copyright © 2002-2013 Duraspace - Sugerencias