Toxoplasma gondii y su riesgo potencial para la población derivado del consumo de carnes infectadas

Use este enlace para citar
http://hdl.handle.net/2183/27129Colecciones
- Traballos académicos (FCIE) [1007]
Metadatos
Mostrar el registro completo del ítemTítulo
Toxoplasma gondii y su riesgo potencial para la población derivado del consumo de carnes infectadasTítulo(s) alternativo(s)
Toxoplasma gondii e o seu risco potencial para a poboación derivado do consumo de carnes infectadasToxoplasma gondii and its potential risk for the population derived from the consumption of infected meats
Autor(es)
Directores
Torres, EnriqueFecha
2020Centro/Dpto/Entidad
Universidade da Coruña. Facultade de CienciasDescripción
Traballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2019/2020Resumen
[Resumen]: En este trabajo se realiza una revisión bibliográfica del conocimiento actual
sobre el patógeno Toxoplasma gondii, describiendo su estructura, ciclo de vida,
enfermedad que provoca (la toxoplasmosis) y vías de transmisión, prestando
una especial atención a la infección en granjas y transmisión directa al
consumidor de carnes infectadas. Además, se realiza una encuesta a
ganaderos locales de la zona de A Coruña con el fin de analizar el
conocimiento de estos sobre el tema y de cómo utilizan esa información a la
hora de gestionar sus granjas. Esta encuesta indicó que el sector a nivel local
(y tradicional) está bastante desinformado sobre el patógeno, lo que provoca
que no se tomen medidas para prevenirlo, originando posibles fuentes de
infección que posteriormente pasará al consumidor. [Resumo]: Neste traballo realízase unha revisión bibliográfica do coñecemento actual
sobre o patóxeno Toxoplasma gondii, na que se describe a súa estrutura, ciclo
de vida, enfermidade que causa (toxoplasmosis) e rutas de transmisión,
prestando especial atención á infección nas granxas e a transmisión directa ao
consumidor de carnes infectadas. Ademais, realízase unha enquisa a
agricultores locais da zona da Coruña co fin de analizar o seu coñecemento do
tema e como usan esta información á hora de xestionar as súas explotación
gandeiras. Esta enquisa indicou que o sector a nivel local (e tradicional) está
bastante desinformado sobre o patóxeno, o que significa que non se toman
medidas para evitalo, creando posibles fontes de infección que despois será
transmitida ao consumidor. [Abstract]: In this work, a bibliographic review of the current knowledge about the pathogen
Toxoplasma gondii is carried out, describing it´s structure, life cycle, disease
causing (toxoplasmosis) and transmission routes, paying special attention to
infection in farms and direct transmission to the consumer of infected meats. In
addition, a survey is carried out on local farmers in A Coruña, in order to
analyze their knowledge of the subject and how they use this information when
managing their farms. This survey indicated that the sector at the local (and
traditional) level is quite uninformed about the pathogen, which means that no
measures are taken to prevent it, causing possible sources of infection that will
later pass on to the consumer.
Palabras clave
Coccidio
Zoonosis
Protozoo
Quiste
Transmisión congénita
Endodiogenia
Zoonosis
Protozoo
Quiste
Transmisión congénita
Endodiogenia
Derechos
Os titulares dos dereitos de propiedade intelectual autorizan a visualización do contido deste traballo a través de Internet, así como a súa reproducción, gravación en soporte informático ou impresión para o seu uso privado e/ou con fins de estudo e de investigación. En nengún caso se permite o uso lucrativo deste documento. Estos dereitos afectan tanto ó resumo do traballo como o seu contido Los titulares de los derechos de propiedad intelectual autorizan la visualización del contenido de este trabajo a través de Internet, así como su repoducción, grabación en soporte informático o impresión para su uso privado o con fines de investigación. En ningún caso se permite el uso lucrativo de este documento. Estos derechos afectan tanto al resumen del trabajo como a su contenido