Descontaminación de azul de metileno en augas por biomasa de microalgas

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http://hdl.handle.net/2183/19250Collections
- Traballos académicos (FCIE) [1007]
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Descontaminación de azul de metileno en augas por biomasa de microalgasAlternative Title(s)
Descontaminación de azul de metileno en aguas por biomasa de microalgasMethylene blue decontamination from waters by microalgae biomass
Author(s)
Directors
Torres Vaamonde, José EnriqueDate
2017Center/Dept./Entity
Universidade da Coruña. Facultade de CienciasDescription
Traballo fin de grao (UDC.CIE). Bioloxía. Curso 2016/2017Abstract
[Resumo:] Os colorantes orgánicos sintéticos son tóxicos, moitos incluso canceríxenos e mutáxenos, e alteran a vida dos ecosistemas acuáticos nos que acaban como resultado da actividade industrial. Entre eles podemos encontrar o azul de metileno. Debido á súa escasa eliminación natural, búscanse métodos eficaces para retiralos das augas. Entre estes métodos está a biosorción que é efectiva, barata e sinxela e onde o uso de microalgas é novidoso e resulta interesante pola súa versatilidade. No presente estudo investigouse o potencial de Chlamydomonas moewusii Gerlof para a biorremediación do colorante azul de metileno dunha solución acuosa. Isto realizouse a través da eficiencia de retirada e da cantidade de colorante adsorbido ao longo do tempo e variando a concentración inicial do contaminante. Ao proceso aplicáronselle as isotermas de adsorción (Langmuir e Freundlich), o factor de separación (RL) e o factor de bioconcentración (FBC). Observouse unha clara redución do azul de metileno na solución como resultado da acción da biomasa da microalga e unha cantidade máxima de adsorción (qm) de 200,88 mg/g segundo o modelo de isoterma de Langmuir, que foi quen mellor describiu os datos no equilibrio. O factor RL mostrou un proceso de sorción favorable ao estar comprendido entre 0 e 1 e o factor de bioconcentración un valor en torno a 1000. Todos estes resultados evidencian a eficacia da biomasa de C. moewusii e demostran o seu potencial uso na retirada de azul de metileno dunha solución acuosa. [Resumen:] Los colorantes orgánicos sintéticos son tóxicos, muchos incluso cancerígenos y mutagénicos, y alteran la vida de los ecosistemas acuáticos en los que acaban como resultado de la actividad industrial. Entre ellos podemos encontrar el azul de metileno. Debido a su escasa eliminación natural, se buscan métodos eficaces para retirarlos de las aguas. Entre estos métodos está la biosorción que es efectiva, barata y sencilla y donde el uso de microalgas es novedoso y resulta interesante por su versatilidad. En el presente estudio se ha investigado el potencial de Chlamydomonas moewusii Gerlof para la biorremediación del colorante azul de metileno de una solución acuosa. Esto se realizó a través de la eficiencia de retirada y de la cantidad de colorante adsorbido a lo largo del tiempo y variando la concentración inicial del contaminante. Al proceso se le aplicaron las isotermas de adsorción (Langmuir y Freundlich), el factor de separación (RL) y el factor de bioconcentración (FBC). Se observó una clara reducción del azul de metileno en la solución como resultado de la acción de la biomasa de la microalga y una cantidad máxima de adsorción (qm) de 200,88 mg/g según el modelo de isoterma de Langmuir, que fue quien mejor describió los datos en el equilibrio. El factor RL mostró un proceso de sorción favorable al estar comprendido entre 0 e 1 y el factor de bioconcentración un valor en torno a 1000. Todos estos resultados evidencian la eficacia de la biomasa de C. moewusii y demuestran su potencial uso en la retirada de azul de metileno de una solución acuosa. [Abstract:] Synthetic organic dyes are toxic, some of them even carcinogenic and mutagenic, and alter acuatic life, where they end up as a result of industrial activity. Into this category we can find methylene blue. Due to their low natural elimination, effective methods to remove them from waters are being tested. One of which is biosorption, an is effective, cheap and simple method where the use of microalgae is a novel and interesting way because of its versatility. In the present work, bioremediation of methylene blue in aqueous solution by Chlamydomonas moewusii Gerlof has been investigated using the sorption efficiency and the amount of dye adsorbed over time and varying the initial concentration of the contaminant. Isotherms (Langmuir and Freundlich), separarion factor (RL) and bioconcentration factor (BCF) were applied on the adsorption process. Methylene blue reduction was observed in the solution as a result of microalgae’s action and the maximum uptake (qm) was 200,88 mg/g according to Langmuir isotherm model, which best described equilibrium data. The RL value showed feasible sorption process as the obtained value was between 0 and 1 and bioconcentration factor value was arround 1000. Results from this study evidenced the efficacy of C. moewusii biomass and demostrate its potential use in methylene blue dye removal from aqueous solution.
Keywords
Chlamydomonas moewusii
Azul de metileno
Biosorción
Isotermas
Microalgas
Colorante textil
Methylene blue
Biosorption
Isotherms
Textile dye
Azul de metileno
Biosorción
Isotermas
Microalgas
Colorante textil
Methylene blue
Biosorption
Isotherms
Textile dye
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